• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Karbonader med spidskål og svitset rodfrugtestave

3. februar 2015 by John Frøslev 3 kommentarer

Karbonade og krebinet er betegnelser for kendte kødretter.  
Der hersker en del forvirring om forskelle og ligheder mellem
de to betegnelser, der i stort omfang dækker over egnsbestemte
variationer.  

Karbonade kommer af at man oprindeligt ristede den over
glødende trækul. Carbon er latin for kul. Krebinet kommer af
at der originalt var skik at tilberede dem i fedtnet (crépine på fransk)  

Helt traditionelt, så er der ingen forskel på formen eller farven på en
krebinet kontra en karbonade, ja kært barn har mange navne,
vi laver karbonader i dag.  

Ingredienser.:(4 pers)  
500 g svinekød
4 spsk rasp
1 tsk salt, fint
peber
1 spidskål, ca 700 – 900 g
3 dl mælk
3 spsk maizena
1 spsk smør eller olie
½ tsk basilikum, friskhakket
1 spsk dijonsennep
1 tsk salt, fint
Tilbehør.:
600 g skrællede kartofler
½ tsk salt fint, til kogning
2 stk gulerødder
1 stk persillerod eller pastinak
Start med at sætte en stor gryde med vand over varmen, kog op  
Når det koger lægges spidskålen forsigtigt i det varme vand  
Tilsæt en tsk salt.  
Kog spidskålen i ca. 20 min,
der kom lige en rest blomkål sammen med

Skær den kogte kål i ¼ stykker på langs  
Gem kogevandet  
Sæt kartoflerne over at koge, ca 20 min
Tag farsen og form den til fire runde bøffer

Vend dem i rasp og krydr med salt og peber  
Læg karbonaderne på en bageplade beklædt med bagepapir 

steg dem i ovnen 15 – 20 min ved 250 gr
Skræl gulerødder og persillerod eller pastinak  
Skær dem i lange stave  
Svits dem på en varm pande i lidt olie

Tag dem af panden når de er møre og hold dem varme
Sauce.:  
Smelt fedtstoffet i en gryde  
Rør mælken sammen med maizena og lad blandingen koge op,
mens der piskes  
Spæd saucen med kogevandet, hvis den er for tyk

Lad det koge igennem og smag til med basilikum, sennep og salt
Server karbonaderne med kartofler, spidskål og rodfrugter
overhældt med sauce.

Dagens tallerken, Karbonader med spidskål og rodfrugtestave,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Karbonade med spidskål og svitset rodfrugtestave

Previous Post: « Chop suey med kylling og rejer i wok
Next Post: Fløjlsgrød med smørklat, kanel og sukker »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme