Fløjlsgrød er en rigtig gammel ret, som mange med et par år på bagen, vil
kunne huske med velbehag. Fløjlsgrød er fremstillet af mel, sødmælk og er
i opbygning faktisk som at lave en hvid opbagt sauce.
Dette er også en ret der er stor diskussion om, hvad den skal laves af alt
efter i hvilken egn man befinder sig. På egne af Sjælland fremstilles
grøden af hvedemel, andre egne af kartoffelmel og igen andre steder af
halv mælk og vand.
Vi er på Sjælland så opskriften er herfra. For mange år siden og frem til
1970’erne, var det meget normalt at spise 2 retter mad. Mange havde
hårdt fysisk arbejde og der var derfor brug for langt flere kalorier end
vi indtager nu til dags og så kunne der ydermere spares på kødretten, efter
sådan en tallerkenfuld grød.
En nem og hurtig ret der er meget velsmagende.
Vi går i gang.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
¾ l mælk
50 g smør
125 g flormel
½ tsk salt
Tilbehør
Smørklat, kanel og sukker
Start med at koge mælken enten i gryde eller mikroovn
Smelt fedtstoffet i en gryde
Afbages med melet og spædes med den varme mælk
Koges i 5 – 6 min
Tilsæt salt og smag til
Klar til servering
Dagens tallerken, Fløjlsgrød med smørklat, kanel og sukker,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar