Rabarbergrød som den blev lavet i vores forældres tid, siet og stiv så den næsten
skulle skæres ud, det var lige i overkanten, den må godt have en hvis stivelse men
skal være lind.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
750g rabarber
8 dl. Vand
1 tsk. nonoxal (neutraliser oxalsyren i rabarberne)
½ stk. vaniljestang
5 tsk. perfect sød eller ca. 180g alm. Sukker
90g kartoffelmel
1 – 2 tsk. rød frugtfarve
evt. lidt mandelflager eller hakkede mandler
Start med at skylle og rense rabarberne
skær dem ud i stykker på ca. 1 cm. længde
sæt dem over i en gryde med vand og nonoxal
flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
tilsæt dem til rabarberne sammen med den tomme stang
lad dem simre i ca. 15 – 20 min.
Si nu rabarbermassen i et dørslag, pres så meget saft ud af
rabarberne som muligt og kasser resten
mål saften op, til 4 portioner skal du bruge 1 liter saft
bring saften i kog og tilsæt sødestof og frugtfarve
rør kartoffelmelet ud i en ¼ liter koldt vand
når saften med sødestoffet i har den ønskede smag
trækkes gryden fra varmen, og står i ca. 2 -3 min.
nu hældes lidt af jævningen i en tynd stråle i den varme rabarbersaft
mens der røres med en slev eller ske, prøv dig frem hvor tyk
grøden skal være, men husk den bliver mere stiv ved afkøling.
og nu må grøden ikke koge mere, så bliver den ”lang”
hæld straks grøden op i en serverings skål og drys overfladen
med lidt sukker og evt. mandelflager eller hakkede mandler,
så den ikke trækker skind.
Spises som efterret eller dessert, med mælk, fløde eller vanilje-is på
en lækker ret her i sommervarmen.
det er tid til servering
Dagen efterret, Gammeldaws Rabarbergrød med mælk
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar