Varmrøget andebryst er ikke kun en klassiker til Jul, men kan spises hele året.
det har en eminent pikant smag af and
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 – 6 pers.)
2 stk. andebryster ca. 5 – 600g
Saltlage:
1 liter vand
150g salt
1 stk. løg, hakket
3 stk. laurbærblade
½ tsk. peberkorn
Start med at koge saltlagen
alle ingredienser til lagen koges op og afkøles
Andebrysterne ridses i harlekintern på skindsiden
lægges i den kolde lage og stilles køligt i 24 timer.
sørg for at andebrysterne er helt dækket af lagen, hold dem evt.
nede i lagen med en tallerken.
Andebrysterne tages op af lagen og duppes tørre med køkkenrulle.
Nu varmrøges de med skindsiden nedad, med bøgesmul,
enten i en røgeovn eller i kuglegrillen på en
temperatur på 60 – 70gr. i ca. 45 min. til kødet er mørt.
De får nu fantastisk intens smag som i gamle dage.
Andebrysterne tages ud af røgeovnen/grill og køler af.
Har du mulighed for at vaccumpakke dem, så gør det, det giver en intens
røgsmag i kødet og holdbarheden forlænges væsentlig, kan også fryses
Skær andebrystet i tynde skiver og anret dem på en skive rugbrød
med salat og lidt røræg på toppen, pynt af med en skive tomat
krydr med salt og peber
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Varmrøget andebryst med røræg, tomat og purløg
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar