• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Varmrøget Andebryst med røræg

8. juni 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Varmrøget andebryst er ikke kun en klassiker til Jul, men kan spises hele året.
det har en eminent pikant smag af and
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 – 6 pers.)
2 stk. andebryster ca. 5 – 600g
Saltlage:
1 liter vand
150g salt
1 stk. løg, hakket
3 stk. laurbærblade
½ tsk. peberkorn

Start med at koge saltlagen

alle ingredienser til lagen koges op og afkøles
Andebrysterne ridses i harlekintern på skindsiden

lægges i den kolde lage og stilles køligt i 24 timer.
sørg for at andebrysterne er helt dækket af lagen, hold dem evt.
nede i lagen med en tallerken.

Andebrysterne tages op af lagen og duppes tørre med køkkenrulle.

Nu varmrøges de med skindsiden nedad, med bøgesmul,
enten i en røgeovn eller i kuglegrillen på en

temperatur på 60 – 70gr. i ca. 45 min. til kødet er mørt.
De får nu fantastisk intens smag som i gamle dage.

Andebrysterne tages ud af røgeovnen/grill og køler af.

Har du mulighed for at vaccumpakke dem, så gør det, det giver en intens

røgsmag i kødet og holdbarheden forlænges væsentlig, kan også fryses

Skær andebrystet i tynde skiver og anret dem på en skive rugbrød

med salat og lidt røræg på toppen, pynt af med en skive tomat
krydr med salt og peber
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Varmrøget andebryst med røræg, tomat og purløg
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ, Frokost

Previous Post: « Helstegt kalvefilet med ”HOT svampegryde” brasekartofler og avocado/tomatsalat
Next Post: Gammeldaws Rabarbergrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme