• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Helstegt kalvefilet med ”HOT svampegryde” brasekartofler og avocado/tomatsalat

3. juni 2021 by John Frøslev 1 kommentar

Kalvefilet, der er helstegt i ovnen, er meget mørt kød, dertil serveres en hot svampegryde
med brasekartofler og en italiensk inspireret salat med avocado og tomater.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
450g kalvefilet
lidt salt
lidt peber
½ spsk. Olivenolie
½ spsk. Flydende fedtstof

Hotsvampegryde:
lidt stegefedt fra kalvekødet
1 stk. rød peberfrugt
150g blandet svampe (fra sæson)
2 fed hvidløg
1 stk. løg
2 spsk. Orientalsk relish
1-2 spsk. Balsamico
1 dl. Madlavningsfløde
lidt sovsekulør
1 stk. rød chili frisk
2 -3 stk. laurbærblade
lidt peber
lidt engelsk sauce
lidt soya
1tsk. solbærgele

Start med at ridse kalvefileten i harlekinmønster på fedtsiden
krydr med salt og peber

brun kødet på alle flader i lidt olivenolie/smør, på panden

sæt stegen på en rist i en forvarmet ovn på 185gr., eller i airfryeren på 160 gr.
sæt et ovnfast fad med lidt vand i, under risten med kødet
steg i ca. 20 – 25 min. centrumstemperatur ca. 58gr
efterfølgende hviler stege i 10 min.

Skær den røde peberfrugt i tern, snit hvidløgsfed og løg fint

brug lidt stegefedt fra panden til at sautere den røde peberfrugt, løg
svampe og hvidløg.

tilsæt 1 – 2 spsk. Balsamico, lad det simre i ca. 10 min.
hæld væden fra stegen op i gryden til svampene
tilsæt fløde og evt. kulør. Tilsæt lidt en ½ chili, alt efter styrke og
laurbærblade lad retten simre i yderligere 10 min.
smag til med soya, peber engelsk sauce og solbærgele

Skær kogte kartofler i mundrette stykker og bras dem på en varm pande
i lidt flydende fedtstof, krydr med salt og peber

Avocado og tomater skæres i mundrette stykker og vendes med balsamico
og lidt salt.

Retten serveres med avocado/tomatsalat og brasede kartofler
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Helstegt kalvefilet med hot svampegryde, brasekartofler og
avocado/tomatsalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse

Previous Post: « Kylling med grøntsager i Wok
Next Post: Varmrøget Andebryst med røræg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme