Skal det gå lidt hurtigt med at få mad på bordet, er den en god idé at
lavemad i wok – det hele er samlet i en gryde og når først alle
grøntsagerne er ordnet, tager det et splitsekund før den færdige ret
står på bordet.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 spsk. Rapsolie
200g kyllingefilét eller lår/rygben
450g Broccoli i buketter
6 stk. rødløg i både
250g cherrytomater eller andre små tomater
3 spsk. Soyasauce
2 spsk. Fiskesauce
1 ds. Kokosmælk, lille165g
½ tsk. groft salt
Kviste af kruspersille
Hvidløgsdressing:
2dl. Creme fraiche
2 fed hvidløg, fint hakket
1dl. Kruspersille, hakket
½ tsk. salt, groft
Hvidløgsdressing:
Vend creme fraiche sammen med de øvrige ingredienser og
stil dressingen tildækket i køleskab, til serveringen
Smag til med salt evt. peber
Kylling og grøntsager:
Sæt wokken over god varme og tilsæt halvdelen af olien
Skær rødløg i både, halver tomaterne, broccolien i buketter og
persillen hakkes
Skær kyllingefilét i strimler, steg kyllingekødet i ca. 2 min. rør af og til
Tag kødet op og lad resten af olien blive varm i wokken
Bruges lår/rygben steges de for sig selv i en bradepande i ovnen
200gr i 50min.
Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min.
Tilsæt broccoli og tomater og steg yderligere ca. 3 min.
Tilsæt soyasauce, fiskesauce, det stegte kyllingekød og kokosmælk,
varm retten godt igennem
Jævn saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand.
Smag til med krydderier
Vend persillekviste i og server med hvidløgs dressing og flüte
Dagens tallerken, Kylling med grøntsager i wok serveret
med hvidløgs flüte, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar