• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Forloren Vildsvin-steg

26. oktober 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Fra de store skove får vi vildsvinet, vildsvinefilét er ret nemt,
at få fat i nu om dage. Det er meget fedtfattigt og utroligt nemt
at steg tørt.

Så derfor laver vi forloren vildsvin-steg af nakkekam, som er
lidt mere marmoreret og dermed saftigt og mørt kød.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
1 – 1½ kg svinefilet/nakkekam uden ben og sværd
4 dl. Solbær, Ribena
1 dl. Kinesisk soya
1 dl. Fløde
2 – 4 dl. Vand
1 stk. rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk. ingefær, frisk
2 – 3 stilke persille
6 stk. enebær, knust
2 tsk. maizena
Salt og peber
Evt. solbærgele eller ribs
Start med at koge 4 dl. Ribena ind til det halve

Pres 1 fed hvidløg, skær rødløg i både  
Grovhak frisk ingefær  
I en stegegryde brunes stegen

På alle sider, tages op på et fad

I stegegryden koges nu, 2 dl. Vand og den indkogte ribena,   
hvidløg, kinesisk soya, rødløg, ingefær 
Sammen med 1½ tsk. salt og 4 hele peberkorn  
Tilsæt nogle stilke persille  
Læg stegen i og skru ned for varmen, så retten lige netop ikke koger

Stegen skal have ca. 50 min. centrumstemperatur 60 gr.  
Tag kødet op og pak det ind i stanniol, lad stegen trække i 15
minutter før det skæres ud i tynde skiver

Sovsen skal nu laves af stegeskyen fra gryden  
Si stegeskyen, du skal bruge ca. 3 dl. Af stegeskyen  
Tilsæt 1 dl. Fløde og kog op  
Rør maizena ud i koldt vand og tilsæt det til stegeskyen  
Til den konsistens som du ønsker  
Smag til med salt, peber og solbærgele eller ribs.  
Serveres med kogte nye kartofler og en grøn salat  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Forloren vildsvin-steg med kogte nye kartofler
og grøn salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Forloren Vildsvin-steg

Previous Post: « Gæstemiddag “En duft af hav, grønne marker og æbler”
Next Post: Farseret squash »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme