• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Forel stegt med ovnbagt kartoffel/gulerod i bouillon og coleslaw

22. april 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En tur hos fiskehandleren indbragte et par foreller eller ørred, som
de også kaldes. Forel betyder den plettede og er en laksefisk, opdrættes
hovedsagelig i dambrug. Beregnet til fersk tilberedning, ved rygning
eller ved frysning.  

Ørreden er en populær fisk blandt sportsfiskere som spisefisk. Forel er
fiskehandlerens betegnelse for “portionsørreder” af diverse arter.
Vi går i køkkenet.

Ingredienser.:( 2 pers)  
2 stk. Forel a’ ca. 300 g
3 – 4 spsk. Mel, gerne rugmel
Salt og peber
50 g smør/olie
3 – 4 kartofler, store
2 stk. gulerødder
2 fed hvidløg
2 tsk. Timian
1½ – 2 dl. Grøntsags bouillon
Coleslaw.
150 – 200 g hvidkål, fint skåret
1 – 2 stk. gulerødder, revet
1 – 2 spsk. citronsaft
1 dl. Creme fraiche 38% ( ellers bliver det noget sjasket noget)
1 spsk. Mayonaise
1 spsk. Fransk sennep, sød
1 tsk. Sukker
1 tsk. Salt, groft
Friskkværnet peber

Start med at rense og skylle fiskene
Klip finnerne og halefinnen af (men ikke rygfinnen, den markerer når
fisken er færdig, kan finnen trækkes ud uden besvær, er fisken færdig)
Krydr med salt i bugen og udvendig 15 – 20 min
Skræl kartofler og gulerødder
Skær dem ud i tynde skiver ca. 3 mm
Læg kartoffelskiver og gulerodsskiver skiftevis i et ildfast fad

Pres hvidløg over  
Drys timian over sammen med salt og peber  
Hæld ca. 2 dl. Bouillon over kartoflerne  
Stilles i ovnen på 200 gr. i 60 min  
Kan pyntes af med frisk timian ved serveringen.  

Skyld fiskene fri for salt og dup dem tørre med køkkenrulle  
I bugen på fisken kan der lægge dild eller persille  
Coleslaw.  
Rør ingredienserne sammen med creme fraiche  
Vend de revede og fint skåret hvidkål/gulerødder i dressingen  
En ting der er godt i denne coleslaw er appelsin
 
Skræl en appelsin og skær fileterne ud af appelsinen  
Skær fileterne i små stykker og bland dem i coleslawen  
Sættes på køl og trækker mindst 1 time.

Bland rugmel/hvedemel og salt, peber  
Vend fiskene i melblandingen  
Sæt en pande over god varme  
Kom en spiseske smør/olie på panden  

Lad fedtstoffet blive godt varmt  
Læg fisken på panden og steg dem lysebrune på begge sider
ca. 3 – 4  min på hver side  
Tag fisken af panden og kom resten af smørret på panden  
Træk panden fra varmen og lad smørret smelte på eftervarmen  
Så er det tid til servering.  

Dagens tallerken, Pandestegt forel med kartoffel/gulerod i bouillon og
coleslaw, velbekomme.  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Forel stegt med kartoffel/gulerod i bouillon og coleslaw

Previous Post: « Char Siu Kinesisk marineret nakkefilet
Next Post: Duck Wellington »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme