• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Char Siu Kinesisk marineret nakkefilet

19. april 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Det kinesiske køkken er et besøg værd, kan give inspiration
til et utal af spændende retter. Kinesisk madlavning er et af de
ældste madlavningstraditioner i verden og en af de mest varierede.  

Fast mad bliver spist med spisepinde og suppe med en bred,
flad-bundet ske, normalt af keramik. Det er barbarisk at have
knive ved bordet, derfor bliver det meste kinesermad serveret
i små stykker klar til at tage med spisepinde.  

Det er en meget velsmagende ret, den er simpel og nem at lave.  
Vi sætter øjnene på skrå og går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. nakkekoteletter eller en nakkefilet på ca. 800 g til 4 pers.
2 stk. forårsløg
Marinade.:
1 fed hvidløg
3 spsk. Farin, brun
1 tsk. Sesam olie
1 spsk. Hoisin sauce
½ spsk. Risvin, eller risvin eddike
1½ spsk. Soya sauce, mørk
½ spsk. Soya sauce, lys
½ spsk. Honning
Peber
Galsering:
2 spsk. Honning
2 spsk. Vand, varmt
Start dagen før med at blande marinaden  

Læg kødet i en plastpose og hæld marinaden i posen

Luk for posen og læg den i køleskabet  
Skal nu marinerer i 24 timer vendes jævnligt  
Hæld marinaden i en skål og læg kødet på en rist

Sættes i en forvarmet ovn 160 gr varmluft eller 180 gr. Alm. Ovn

Læg et stykke bagepapir under risten  
Steger nu i 15 – 20 min på hver side  
Bland imens glaseringen  
Kog risene efter anvisning på posen  
Når kødet har fået 15 – 20 min. På begge sider  
Smøres glaseringen på. Og sættes under grill  

Grill i 2 – 3 min på hver side hold godt øje med det  
Det vil meget hurtigt blive sort, smør jævnligt glasering på kødet  
Vend kødet mange gange undervejs  

Når glaseringen begynder at små boble og har fået en
blank overflade er kødet færdigt. Kødet lægges på skærebrættet
og køler lidt ned  
Skær kødet i fine skiver, anret med ris drysset med
fintskåret forårsløg, brød  
Hæld lidt marinade over kødet  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Char Siu Kinesisk marineret nakkesteg med ris
og forårsløg, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Char Siu Kinesisk marineret nakkefilet

Previous Post: « Brunsviger
Next Post: Forel stegt med ovnbagt kartoffel/gulerod i bouillon og coleslaw »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme