• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Netfrikadeller med stuvet spinat

4. august 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Fra det nordlige Jylland, finder vi en rigtig gammel egens ret,
Netfrikadeller med stuvet spinat. Nu er frikadeller ikke nogen ny
opfindelse, men denne er dog lidt anderledes og smager fantastisk.  

I retten indgår der et fedtnet, som kan være vanskelig at få fat i,
men hos slagter Lund i torvehallerne kan det købes til en rimelig
pris, 12 kr, så prøv det.
Så vi tager den jyske dialekt på, og gor i æ kykken.

Ingredienser.:( 2 – 4 pers.)
400g hakket kalv/flæsk
400 g svinelever
1 stk. æg
1 stk. løg
½ tsk. Stødt ingefær
1tsk. Stødt allehånde
Revet muskatnød
2 – 3 kviste timian
2 – 3 kviste frisk salvie
Salt og peber
200 – 300 g fedtnet
Smør – olivenolie

Leveren hakkes ikke alt for fint, med en kniv,
og blandes med det hakket svinekød,

Revet løg, krydderier og æg

Hak timian og salvie og bland det i farsen.  

Når det er rørt godt sammen, stilles farsen på køl i ca. 1 time

Bred fedtnettet ud og skær firkantede stykker af det Pak en skefuld af
farsen ind i fedtnettet, det er med til at holde sammen på farsen,
som er ret løs i det.

Frikadellerne skal være lidt stører end almindelige frikadeller.

Steg frikadellerne roligt i lidt smør og olie, kun lige så
de får en stegeskorpe.

Når de har fået en pæn stegeskorpe på begge sider

Lægges de i et ildfast fad og sættes i ovnen på 200 gr. I 10 min.
Hvor de steger færdig
Serveret med stuvet spinat som smager rigtigt godt til denne ret.
Stuvet spinat.:  
500 g frisk spinat
1 spsk. Hvedemel
1 dl. Fløde
1dl. Mælk
Muskatnød
Salt og peber
Tilbehør.:
Groft rugbrød og rødbeder.

Fjern de groveste stilke på spinaten og skyld den under
den kolde hane

Læg spinaten i en gryde og damp væden væk

Ryst mel og fløde, mælk med hvedemel til en jævning  
Hæld jævningen over spinaten  
Lad stuvningen koge et par minutter

Smag til med salt, peber og revet muskatnød  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Netfrikadeller med stuvet spinat, groft rugbrød
og rødbeder, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Netfrikadeller med stuvet spinat

Previous Post: « Kalvekoteletter fra Maxim’s med safranris
Next Post: Grillet Flad jern’s steak med to slags kål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme