Fra det nordlige Jylland, finder vi en rigtig gammel egens ret,
Netfrikadeller med stuvet spinat. Nu er frikadeller ikke nogen ny
opfindelse, men denne er dog lidt anderledes og smager fantastisk.
I retten indgår der et fedtnet, som kan være vanskelig at få fat i,
men hos slagter Lund i torvehallerne kan det købes til en rimelig
pris, 12 kr, så prøv det.
Så vi tager den jyske dialekt på, og gor i æ kykken.
Ingredienser.:( 2 – 4 pers.)
400g hakket kalv/flæsk
400 g svinelever
1 stk. æg
1 stk. løg
½ tsk. Stødt ingefær
1tsk. Stødt allehånde
Revet muskatnød
2 – 3 kviste timian
2 – 3 kviste frisk salvie
Salt og peber
200 – 300 g fedtnet
Smør – olivenolie
Leveren hakkes ikke alt for fint, med en kniv,
og blandes med det hakket svinekød,
Revet løg, krydderier og æg
Hak timian og salvie og bland det i farsen.
Når det er rørt godt sammen, stilles farsen på køl i ca. 1 time
Bred fedtnettet ud og skær firkantede stykker af det Pak en skefuld af
farsen ind i fedtnettet, det er med til at holde sammen på farsen,
som er ret løs i det.
Frikadellerne skal være lidt stører end almindelige frikadeller.
Steg frikadellerne roligt i lidt smør og olie, kun lige så
de får en stegeskorpe.
Når de har fået en pæn stegeskorpe på begge sider
Lægges de i et ildfast fad og sættes i ovnen på 200 gr. I 10 min.
Hvor de steger færdig
Serveret med stuvet spinat som smager rigtigt godt til denne ret.
Stuvet spinat.:
500 g frisk spinat
1 spsk. Hvedemel
1 dl. Fløde
1dl. Mælk
Muskatnød
Salt og peber
Tilbehør.:
Groft rugbrød og rødbeder.
Fjern de groveste stilke på spinaten og skyld den under
den kolde hane
Læg spinaten i en gryde og damp væden væk
Ryst mel og fløde, mælk med hvedemel til en jævning
Hæld jævningen over spinaten
Lad stuvningen koge et par minutter
Smag til med salt, peber og revet muskatnød
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Netfrikadeller med stuvet spinat, groft rugbrød
og rødbeder, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar