En af John Prices yndlingsretter er denne Kalvekoteletter fra Maxim’s.
I tidernes morgen var der en køkkenchef hos Maxim’s i Paris, der
hed Hr. Barth. Fra hans køkken udgik aldrig noget, der hed pyntemad.
Han serverede kun det spiselige, der hørte til retten.
Det er modtaget, vi prøver John Prices yndlingsret og går i køkkenet
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk.kalvekoteletter
1 tsk. Paprika
3 – 4 spsk. Mel
4 spsk. Smør
125 g champignoner, i skiver
½ glas portvin
1 dl. Creme fraiche, 38 %
1 stk. citron, saft
Safranris.:
1 stk. mellemstort løg, finthakket
25 g smør
2 spsk. Olie
2 dl. Ris
½ glas hvidvin
3 – 4 safrantråde
½ liter suppe
Skær fedtkanten af hvis du ikke ønsker fedtkanten med,
men steg den med på panden, der er meget god smag i den.
Vend koteletterne i paprikakrydret mel
Lad 2 spsk. Af smørret blive gylden på en pande
Brun kødet på begge sider
Dæmp varmen og steg dem nogle min.
Tag dem af panden og hold dem varme.
Kom resten af smørret på panden
Tilsæt svampene
Lad dem snurre i fedtstoffet 4 – 5 min
Tilsæt portvin og lad det koge ind
Tilsæt creme fraiche
Kog roligt til saucen har samlet sig
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft
Hæld det hele over kødet, serveres med safranris.
Safranris.:
Smelt smørret i en gryde
Tilsæt hakkede løg og lad dem blive klare, må ikke tage farve
Rør risene i, rør til risene er klare
Tilsæt skoldhed suppe lidt ad gangen
Når risene er møre, tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe
Fortsæt med at tilføre lidt suppe, til ønskede konsistens er opnået
Smag til med salt og peber
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Kalvekoteletter fra Maxim’s med safranris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar