• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kalvekoteletter fra Maxim’s med safranris

1. august 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En af John Prices yndlingsretter er denne Kalvekoteletter fra Maxim’s.  
I tidernes morgen var der en køkkenchef hos Maxim’s i Paris, der
hed Hr. Barth. Fra hans køkken udgik aldrig noget, der hed pyntemad.

Han serverede kun det spiselige, der hørte til retten.
Det er modtaget, vi prøver John Prices yndlingsret og går i køkkenet

Ingredienser.:(2 pers)
2 stk.kalvekoteletter
1 tsk. Paprika
3 – 4 spsk. Mel
4 spsk. Smør
125 g champignoner, i skiver
½ glas portvin
1 dl. Creme fraiche, 38 %
1 stk. citron, saft
Safranris.:  
1 stk. mellemstort løg, finthakket
25 g smør
2 spsk. Olie
2 dl. Ris
½ glas hvidvin
3 – 4 safrantråde
½ liter suppe

Skær fedtkanten af hvis du ikke ønsker fedtkanten med,
men steg den med på panden, der er meget god smag i den.
Vend koteletterne i paprikakrydret mel

Lad 2 spsk. Af smørret blive gylden på en pande

Brun kødet på begge sider

Dæmp varmen og steg dem nogle min.
Tag dem af panden og hold dem varme.
Kom resten af smørret på panden
Tilsæt svampene

Lad dem snurre i fedtstoffet 4 – 5 min
Tilsæt portvin og lad det koge ind
Tilsæt creme fraiche

Kog roligt til saucen har samlet sig
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft
Hæld det hele over kødet, serveres med safranris.
Safranris.:
Smelt smørret i en gryde
Tilsæt hakkede løg og lad dem blive klare, må ikke tage farve
Rør risene i, rør til risene er klare

Tilsæt skoldhed suppe lidt ad gangen
Når risene er møre, tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe
Fortsæt med at tilføre lidt suppe, til ønskede konsistens er opnået  

Smag til med salt og peber
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Kalvekoteletter fra Maxim’s med safranris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Kalvekoteletter fra Maxim's med safranris

Previous Post: « Paneret kyllingschnitzel med spinat soufflé og glaserede gulerødder
Next Post: Netfrikadeller med stuvet spinat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme