• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Paneret kyllingschnitzel med spinat soufflé og glaserede gulerødder

29. juli 2016 by John Frøslev 1 kommentar

En dejlig sommer ret som kan laves på grill eller i ovnen, valget er frit.  
Her bruger vi kyllingefilet, men unghane bryst kan bruges, så skæres
vingebenet fra. Retten er inspireret af David Jensin og det bliver den jo
ikke ringere af.  

Kyllinger vokser hurtigt og skifter efter ca 9 uger (eller kortere tid for
slagtehøns vedkommende) fjer til voksenfjerdragt. En kylling er voksen
efter 4 – 6 måneder. Kyllingekød er magert og fedtfattigt og ved nænsom
behandling smager det fantastisk.
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. kyllingebryst ca. 300 g
1 stk. æg
50 – 75 g rasp
Lidt frisk timian
Salt og peber
2 stk. løg
100 g spinat, frisk
2 – 3 stk. æg
3/4 – 1 dl. Fløde
1 tsk. Sennep
Lidt olie til at smøre formene med
En lille smule rasp til formene
Salt og peber
4 – 6 stk. gulerødder
1 stk. hel chili
1 spsk. Honning
Læg kyllingebrysterne imellem to stykker plast (en plastpose der er
skåret op i siden)  
Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer eller kagerulle evt.
bunden af en tykbundet kasserolle

Skræl løgene og skær dem i skiver  
Bland dem med frisk spinat

Krydr med urtesalt  
Smør små cocotter eller forme med lidt olie og drys med rasp

Kom blandingen af spinat og løg ned i cocotterne

Rør æg med fløde, sennep og salt  
Hæld det over spinaten i cocotterne  
Bag dem i ovnen i ca. 20 min ved 200 gr.

Pisk et æg ud i en tallerken  
Vend kyllingerne i ægget og derefter i rasp tilsat timian

Krydr med salt og peber  
Steg dem sprøde og gyldne på panden i lidt olie

Sæt dem i ovnen i ca. 10 min for at stege færdig

Skræl gulerødderne og steg dem på panden

Tilsæt en chili, samt honning og lidt urtesalt  
Lad dem stege langsomt, til de er møre  
Anret kyllingen med spinat souffléen ved siden af, læg de glaseres
gulerødder til, pynt med frisk timian  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Paneret kyllingschnitzel med spinat soufflé og
glaseret gulerødder, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Paneret kyllingschnitzel med spinat soufflé og glaserede gulerødder

Previous Post: « The Juicy Lucy Burger
Next Post: Kalvekoteletter fra Maxim’s med safranris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme