En Juicy Lucy er en cheeseburger, er Minneapolis bidrag til verdens
køkken. Det er en cheeseburger med ost inde i kødet, hvilket resulter
i en smeltet kerne af ost, som bør serveres med en advarsel om skoldning
af meget varm smeltet ost.
Juicy Lucy burger blev opfundet i Minneapolis engang i 1950’erne, og
afhængig af, hvem du taler med, så er det enten bar 5-8 Club eller
Matts Bar der gør krav på opfindelsen. Lad dem nu slås om det,
vi går i køkkenet.
Ingredienser.: (2 pers)
4 – 500 g oksekød, hakket gerne 20 % fedt
Salt og peber
2 skiver cheddar
4 stk. blade iceberg salat
1 stk. tomater, store
1 stk. løg, rødløg eller zittauerløg
2 stk. burgerboller
Bearnaise-mayonnaise.:
3 dl. Mayonnaise
2 spsk. Estragon, frisk og finthakket
2 tsk. Dijonsennep
1 stk. skalotteløg
Lidt cayennepeber
Salt og peber
Start med at røre bearnaise-mayonnaisen sammen
Hak skalotteløget fint, bland det med finhakket estragon
Tilsæt det til mayonnaisen
Tilsæt dijonsennep og smag til med cayennepeber, salt og peber
Stil mayonnaisen på køl
Skyl salat og tomater godt og lad dem tørre
Skær tomaten i skiver, så du får 2 pæne, gode skiver
Hak løget fint
Stil grøntsagerne til side.
Rør evt. kødet med 2 tsk. Salt, det hjælper kødet med at samle sig
Vej kødet af i bøffer ca. 100 g pr. stk, du skal bruge 4 stk.
Form hver bøf i bøfpresseren, eller på den gode gammeldags måde
Skær hver skive cheddar i halve og igen i halve, så du nu har 4 stk.
Stabel dem oven på hinanden
Lav en lille fordybning midt på en bøf
Stil tårnet af osten her
Smør evt. Med lidt æggehvide rundt om osten
Placer nu en bøf ovenpå
Saml bøffen med fingrene, indtil den er helt lukket i kanten
Krydr med salt og peber
Grill nu bøfferne på direkte varme, læg låg på
(kan også laves i køkkenet på panden)
Bøfferne steges til der dannes klar saft på toppen
Vend så bøfferne og lad dem grille færdig, evt. på indirekte varme
Tag bøfferne af og lad dem hvile
Grill imens burgerbollerne, så de får lidt grillmønster.
Smør burgerbollerne med lidt bearnaise- mayonnaise
Læg salat på bunden, derefter tomatskiver og hakket løg
Læg lidt bearnaise-mayonnaise ovenpå
Følg op med de grillede bøffer med en kerne af smeltet cheddar
Læg toppen af burgerbollen på.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, The Juicy Lucy Burger, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar