• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

The Juicy Lucy Burger

26. juli 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En Juicy Lucy er en cheeseburger, er Minneapolis bidrag til verdens
køkken. Det er en cheeseburger med ost inde i kødet, hvilket resulter
i en smeltet kerne af ost, som bør serveres med en advarsel om skoldning
af meget varm smeltet ost.  

Juicy Lucy burger blev opfundet i Minneapolis engang i 1950’erne, og
afhængig af, hvem du taler med, så er det enten bar 5-8 Club eller
Matts Bar der gør krav på opfindelsen. Lad dem nu slås om det,
vi går i køkkenet.

Ingredienser.: (2 pers)  
4 – 500 g oksekød, hakket gerne 20 % fedt
Salt og peber
2 skiver cheddar
4 stk. blade iceberg salat
1 stk. tomater, store
1 stk. løg, rødløg eller zittauerløg
2 stk. burgerboller
Bearnaise-mayonnaise.:
3 dl. Mayonnaise
2 spsk. Estragon, frisk og finthakket
2 tsk. Dijonsennep
1 stk. skalotteløg
Lidt cayennepeber
Salt og peber
Start med at røre bearnaise-mayonnaisen sammen  
Hak skalotteløget fint, bland det  med finhakket estragon

Tilsæt det til mayonnaisen  
Tilsæt dijonsennep og smag til med cayennepeber, salt og peber

Stil mayonnaisen på køl
Skyl salat og tomater godt og lad dem tørre  
Skær tomaten i skiver, så du får 2 pæne, gode skiver  
Hak løget fint  
Stil grøntsagerne til side.
Rør evt. kødet med 2 tsk. Salt, det hjælper kødet med at samle sig

Vej kødet af i bøffer ca. 100 g pr. stk, du skal bruge 4 stk.  
Form hver bøf i bøfpresseren, eller på den gode gammeldags måde

Skær hver skive cheddar i halve og igen i halve, så du nu har 4 stk.  
Stabel dem oven på hinanden  
Lav en lille fordybning midt på en bøf

Stil tårnet af osten her  
Smør evt. Med lidt æggehvide rundt om osten  
Placer nu en bøf ovenpå  

Saml bøffen med fingrene, indtil den er helt lukket i kanten  
Krydr med salt og peber
Grill nu bøfferne på direkte varme, læg låg på
(kan også laves i køkkenet på panden)  

Bøfferne steges til der dannes klar saft på toppen  
Vend så bøfferne og lad dem grille færdig, evt. på indirekte varme

Tag bøfferne af og lad dem hvile  
Grill imens burgerbollerne, så de får lidt grillmønster.

Smør burgerbollerne med lidt bearnaise- mayonnaise  
Læg salat på bunden, derefter tomatskiver og hakket løg  
Læg lidt bearnaise-mayonnaise ovenpå

Følg op med de grillede bøffer med en kerne af smeltet cheddar  
Læg  toppen af burgerbollen på.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, The Juicy Lucy Burger, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: The Juicy Lucy Burger

Previous Post: « Citron kylling i rømertopf med estragon
Next Post: Paneret kyllingschnitzel med spinat soufflé og glaserede gulerødder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme