• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Citron kylling i rømertopf med estragon

22. juli 2016 by John Frøslev 1 kommentar

Rømertopf stegeso eller Römertopf som det originalt staves er et
mærke eller brand indenfor stegesøer. Firmaet Römertopf stammer fra
Tyskland og startede tilbage i 1967.  Rømertopf har sit navn efter
romeren Lucius Licinius Lucullus, der for mere end 2000 år siden
af holdte overdådige banketter, der blev kendt vidt og bredt.  

Det var denne romer der indså fordelen ved vore forfædres
stegemetoder.  De indpakkede byttedyr i ler og stegte dem over
åben ild eller direkte i bålet. Allerede på Lucius’s tid
( år 108 – 56 før Kristus) foregik madlavning i lerskåle eller lerkrukker.  

Lucius satte blot låget på. Det er fra lucius’s køkken at navnet
Römertopf kommer. Rømertopf betyder faktisk blot “Romer potte”.  
Vi hiver Römertopfen frem og går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
1 stk. kylling ca.1200 g
1 stk. citron, øko
1 bundt estragon, fransk
2 stilke timian
3 – 4 spsk. Smør, blødt
1 fed hvidløg, i fine tern
1 stk. lille løg i tern
1½ dl. Æblemost
Salt og peber
Tilbehør.:
3 – 400 g små nye kartofler
Mormorsalat og brød

Start med at sætte rømertopfen i blød i koldt vand ca. 2 timer  
Orden imens kyllingen  
Kyllingen renses og duppes tør med et stykke køkkenrulle  
Krydr med salt og peber, både indvendig og udvendig

Hak halvdelen af estragonen  
Pil og hak hvidløget fint

Bland estragon, hvidløg, salt og peber med det bløde smør  
Løs nu forsigtigt skinnet på kyllingen på brystsiden  
Læg et lille snit med kniven lige over halsen  
Løs nu forsigtigt skinnet med en finger, uden at
der går hul på skinnet  
Fyld smørret med krydderierne ind under skinnet på kyllingen  

Fyld kyllingen med løg skåret i tern, citron skåret i grove tern  
Kom det resterende estragon ind i kyllingen  
Luk med en kødnål  
Tag rømertopfen op af vandet og hæld vandet fra  
Kom kyllingen i rømertopfen

Tilsæt æblemost  
Læg låget på rømertopfen. Sæt den i en kold ovn  
Sæt temperaturen på 150 gr. Steger nu i 2½ time.  
Når de 2½ timer er gået, tilsættes kartoflerne sammen med timian

Læg låg på og steg nu videre i 1 time.  
Tag nu rømertopfen ud og tag låget af  
Hvid skindet ikke er sprødt så giv den lidt under grillen

Lad kyllingen hvile lidt, nu er kyllingen så mør, at den falder
fra hinanden  
Hæld stegefonden fra, gennem en si  
Kog fonden ind i en lille kasserolle ca. 10 – 15 min  
Tilsæt lidt fløde/mælk  
Smag til med salt og peber  
Brug saucen til kartoflerne og til at dyppe brødet i  
Skær kyllingen ud i portionsstykker  
Lav mormorsalaten og hæld dressingen på  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Citron kylling i Römertopf med mormorsalat
og brød, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Citron kylling i rømertopf med estragon

Previous Post: « Hellefiskefilet og pasta med squash dertil hummersauce
Next Post: The Juicy Lucy Burger »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme