• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hellefiskefilet og pasta med squash dertil hummersauce

20. juli 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Hellefisken er en meget lækker fisk, god i smagen, fast i konsistensen,
men en lidt dyr fisk. Hellefisken er grønlændernes favoritfisk og en af
de få fisk, som de også kan fiske om vinteren ved at hugge hul i isen.

Fisken hører til flynderfamilien, men afviger dog lidt fra de øvrige
flynder ved at være mindre tilknyttet bunden og ved ligeledes at
svømme mere oprejst, og derved er begge kropssider farvede og
muskuløse. Det er en eftertragtet fisk og det er der ikke noget at sige
til, med sit hvide og faste kød er det en delikatesse.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2pers)  
500 g hellefiskefilet, uden skin
1 stk. æg
50 g parmesan, revet
Salt og peber
2 spsk. Smør/olivenolie
Pasta med squash.:  
200 g pasta
1 stk. squash
1 spsk. Smør/olivenolie til stegning
1 bundt dild
Hummersauce.:  
2 dl. Fløde/mælk
½ hummerterning
Rød karrypasta
Salt og peber
Start med at salte fisken i 20 – 30 min.  
Skyl fisken fri for  salt og dup den tør  
Skær den ud i portion stykker

Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel

I en anden tallerken rives parmesan ost

Vend fisken i æg og derefter i parmesan  
Steg fisken i smør/olivenolie på en pande med moderat varme  

4 minutter på hver side, til overfladen er gylden og sprød  

Tages af panden og holdes varm til serveringen
Pasta med squash.  
Kog pastaen efter anvisning på posen

Skyl squashen, flæk den på langs  
Skær den i meget tynde strimler på et mandolinjern eller en kniv  
Når pastaen er kogt, skylles den under koldt vand

Lad pastaen dryppe godt af for vand

Steg squashstrimlerne i olivenolie og smør på en pande    
I meget kort tid ca. ½  – 1 min  
Til de netop falder lidt sammen  
Vend den afdryppede pasta i sammen med hakket dild.

Hummersauce.:  
Tag 2 dl. Fløde/mælk i en lille skål  
Tilsæt ½ hummerterning  
Lad det stå lidt til hummerterningen er opløst  
Varm det forsigtig op i en lille kasserolle  

Smag til med karrypasta, salt og peber  
Er konsistensen for tynd, jævn med lidt maizena.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Hellefiskefilet, pasta med squash og hummersauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Hellefiskfilet og pasta med squash dertil lidt hummersauce

Previous Post: « Grillet skaftkoteletter med bagekartofler, kryddersmør og salat
Next Post: Citron kylling i rømertopf med estragon »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme