• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Flad jern’s steak med to slags kål

8. august 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi tænder op i grillen og griller en Flanksteak eller en “flad jern bøf” som
den kaldes i USA
Udskæringen stammer fra skulderen på dyret, tæt på hjertet
Udskæringen har en tilpas fedt marmorering, så det ikke bliver tørt, ved
stegning
Grillen er tændt og vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers.)  
1 stk. Flanksteak, ca. 400 g
½ stk. blomkål
½ stk. spidskål
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
2 dl. Cremefraiche
2 spsk. Tomatketchup
1/4 tsk. Cayennepeber
1 tsk. Engelsk sauce
Evt. lidt hvidløg  
Tilbehør.:
Ny kogte kartofler eller groft brød
Start med at skære blomkålen i 1cm tykke skiver  
Brug de største stykker og brug de små til en salat en anden gang  
Skær spidskålen igennem på langs  

Del kålen en gang til på langs, nu får du nogle tykke både som hænger
samme ved stokken  
Pensel kål og kød med olivenolie  
Steg kødet på hver side, direkte varme ca. 1- 1½ min på hver side  
Træk til indirekte varme og krydr med salt og peber  
Steg nu kødet 6 – 8 min, på hver side (indirekt varme)  
Tages fra varmen og trækker nu i 5 – 10 min

Grill spidskål og blomkålsskiverne, til de er mør, men med bid  
Rør cremefraiche med tomatketchup, cayennepeber, engelsk sauce og
presset hvidløg

Smag dressingen til med salt og peber  
Skær kødet i pæne tynde skiver på tværs af kødfibrene  
Server det med grillet kål, dressing og nye kartofler.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Grillet flad jern’s steak med kål, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet "Flad jern's steak" med to slags kål

Previous Post: « Netfrikadeller med stuvet spinat
Next Post: Pizza hjemmelavet med mozzarella og tomater »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme