• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Skinke røget, med grøntsager og opbagt smørsauce

11. december 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

En rigtig forårs/efterårs middagsret er kogte grøntsager og opbagt
smørsauce som smelter på tungen.  Skinke er en betegnelse for en
udskæring af bagpartiet, fra typisk et svin.  

Skinke kan tilberedes på mange måder, af særlige danske måder kan
nævnes, Glaseret skinke, kog skinke osv. Skulle der blive noget tilbage
smager det jo godt i en toast eller sandwich.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers)  
5 – 600 g røget skinke (jeg havde en rest i fryseren)
150 g gulerødder
80 g ærter, frost
½ stk. blomkål
100 g bønner, frost
½ bundt forårsløg
½ bundt asparges, grønne
1 stk. porrer
4 – 5 stk. små kartofler
Smørsauce opbagt:
125 g smør
½ spsk. Hvedemel
1½ dl. Kogevand fra grøntsagerne

I dag kan man købe en færdig kogt, røget skinke.
Så slipper man for at kogen en skinke i flere timer.
Men varm den op til en centrumstemperatur på ca. 70 – 72 gr.  
Eller som jeg i dette tilfælde havde en rest fra tidligere,
som lige fik 2min. På højeste effekt i mikroovnen.  
Sæt en gryde over varmen med vand tilsat lidt salt

Gennemgå grøntsagerne, for urenheder og blade  
Start med blomkålen, halver den og kog den som den er i 10 – 12 min

Porreren skæres ud i stykker på ca. 6 cm. Længde kommer
ned til blomkålen koger i ca. 12 min.  
Skræl gulerødderne og kom dem ned til blomkålen, koges 8 – 10 min  
Kan du få de små tynde gulerødder med lidt top på, er det at foretrække,
kogetiden bliver så lidt mindre.  

Sammen med gulerødderne koges forårsløgene, skåret ud i 10 – 12 cm. Længde  
Resten af toppen skæres fint ud og bruges til det grønne drys.  
Bønner tilsættes kogevandet koger i ca. 3 min.  
Ærter og asparges tilsættes og koger i ca. 2 min.  
Kartoflerne koges møre i en gryde for sig selv. Ca. 20 min.  

Smørsauce:  
Smørret smeltes i en lille gryde  
Når smørret er klaret (smeltet) hældes det forsigtigt over i en skål,
men ikke det hvide bundfald som bliver i gryden
 
Drys hvedemel i gryden og pisk det sammen med bundfaldet  
Samme måde som til en opbagt sauce  
Spæd med lidt kogevand fra grøntsagerne under konstant piskning
 
Når ønsket konsistens er opnået  
Tilsættes det klarede smør  
Smages til med peber, gerne hvid, men ikke salt  
Da det er saltet smør vi har brugt
 
Serveres med små kogte kartofler og et drys grønt på toppen.  
Det er tid til servering.  

Dagens tallerken, Røget skinke med grøntsager og opbagt smørsauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Skinke røget med grøntsager og opbagt smørsauce

Previous Post: « Jule Madeleine
Next Post: Kalvehjerter med pikant sauce i stegesoen »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme