• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Jule Madeleine

9. december 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Juletid betyder jule bag, højtiden for fællesskab i småkage bagning.    
Der er ikke noget skønnere end, hvor man i fællesskab kan frembringe
små velsmagende kager. Så er familierne samlet og det kan blive Jul
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(ca. 70 stk.)  
150 g smør, blødt
150 g sukker
6 stk. æg
60 g marcipan
1 stk. appelsin, skal af en appelsin
4 tsk. Appelsinsaft
100 g mandelmel
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 dl. Mælk
2 spsk. Flormelis
4 tsk. Kanel
Tilbehør:
Form til madeleine (muslingeskaller)
Start med at tage smør, æg og mælk ud af køleskabet
og lad det få lidt i stuetemperatur  
Pisk smør og sukker luftigt  

Pisk æggene i et ad gangen  
Tilsæt revet marcipan, revet appelsinskal og saft  
Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver  
Vend melet i dejen lidt af gangen sammen med mælk

Smør formene, hvis ikke det er silikone forme du bruger  
Bag kagerne ved 200 gr. Alm oven i 15 min.  
Køler af på en kagerist,

Drysses med flormelis der er blandet med kanel, mens de er varme  
Så er det tid til en smagsprøve.

Dagens småkage, Jule Madeleine med marcipan og kanel, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Jule Madeleine

Previous Post: « Medisterpølse med rimet rødløg og grøn kartoffelsalat
Next Post: Skinke røget, med grøntsager og opbagt smørsauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme