
Vi går ombord i en god hjemmelavet medisterpølse og en kold
kartoffelsalat. Rimet rødløg, der betyder saltet rå løg, som kan
laves i god tid og har en blid mild fantastisk smag.
Sammen med kartoffelsalaten går det op i en højere enhed.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 pers)
500 g medisterpølse, meget gerne hjemmelavet
1 – 2 spsk. Smør/olie
1 stk. rødløg
300 g kartofler, små
4 -6 stk. gulerødder, små
4 stk. forårsløg
100 g grønne ærter
1 stk. hjertesalat
¼ stk. blomkål, i små buketter
2 stk. små tomater
1 dl. Creme fraiche
1½ spsk. Eddike
1 tsk. Sukker
Salt og peber
Start med at koge kartoflerne møre i let saltet vand
Forårsløgene skæres i ca. 8 – 10 cm lange stykker, gem toppen til senere
Skræl gulerødderne og kom dem ned til kartoflerne sammen med
forårsløgene, de sidste 10 min af kartoflernes kogetid.
Køl dem ned i koldt vand
Skær hjertesalaten ud i fine strimler, fordel dem i et fladt fad
Halver kartoflerne fordel dem i fadet med salaten
Gulerødderne skæres i mundrette stykker og fordeles i fadet
Forårsløg fordeles som de er i fadet
Grønne ærter drysses med rund hånd over hele fadet
Små blomkålsbuketter fordeles i salaten
Rør creme fraiche, eddike og sukker sammen

Smag til med salt og peber
Kom det hen over salaten
Skræl løget og skær det i meget tynde ringe

Vend løgringene i 2 tsk. Salt og 1 tsk. Sukker
Lad dem trække i 15 min på køkkenbordet

Skyl saltet af løgene og lad dem trække i yderligere 15 min i
usaltet koldt vand
Tør løgene godt på et sugende underlag

Top salaten med de rimede rødløg

Skær fine ringe af toppen på forårsløgene
Drys fint over salaten
Steg medisterpølsen på en varm pande med lidt smør/olie

Til den er pæn brunet på begge sider og gennemstegt

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Medisterpølse med rimet rødløg og grøn kartoffelsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar