• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Medisterpølse med rimet rødløg og grøn kartoffelsalat

9. december 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi går ombord i en god hjemmelavet medisterpølse og en kold
kartoffelsalat. Rimet rødløg, der betyder saltet rå løg, som kan
laves i god tid og har en blid mild fantastisk smag.  
Sammen med kartoffelsalaten går det op i en højere enhed.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 pers)  
500 g medisterpølse, meget gerne hjemmelavet
1 – 2 spsk. Smør/olie
1 stk. rødløg
300 g kartofler, små
4 -6 stk. gulerødder, små
4 stk. forårsløg
100 g grønne ærter
1 stk. hjertesalat
¼ stk. blomkål, i små buketter
2 stk. små tomater
1 dl. Creme fraiche
1½ spsk. Eddike
1 tsk. Sukker
Salt og peber

Start med at koge kartoflerne møre i let saltet vand  
Forårsløgene skæres i ca. 8 – 10 cm lange stykker, gem toppen til senere
Skræl gulerødderne og kom dem ned til kartoflerne sammen med
forårsløgene, de sidste 10 min af kartoflernes kogetid.  

Køl dem ned i koldt vand  
Skær hjertesalaten ud i fine strimler, fordel dem i et fladt fad  
Halver kartoflerne fordel dem i fadet med salaten  
Gulerødderne skæres i mundrette stykker og fordeles i fadet
 
Forårsløg fordeles som de er i fadet  
Grønne ærter drysses med rund hånd over hele fadet  
Små blomkålsbuketter fordeles i salaten  
Rør creme fraiche, eddike og sukker sammen

Smag til med salt og peber  
Kom det hen over salaten  
Skræl løget og skær det i meget tynde ringe  

Vend løgringene i 2 tsk. Salt og 1 tsk. Sukker  
Lad dem trække i 15 min på køkkenbordet

Skyl saltet af løgene og lad dem trække i yderligere 15 min i
usaltet koldt vand  
Tør løgene godt på et sugende underlag

Top salaten med de rimede rødløg

Skær fine ringe af toppen på forårsløgene  
Drys fint over salaten  
Steg medisterpølsen på en varm pande med lidt smør/olie

Til den er pæn brunet på begge sider og gennemstegt

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Medisterpølse med rimet rødløg og grøn kartoffelsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Medisterpølse med rimet rødløg og grøn kartoffelsalat

Previous Post: « Gæstemiddag “Genbrug”
Next Post: Jule Madeleine »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme