• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Paneret torskefilét med kold sauce og salat

14. maj 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Fisk er sundt, og fisk smager godt. Alligevel spiser vi danskere alt for lidt
fisk. Kan man selv tage ud for at fange sin fisk, er det kun lykken, frisk
luft og fisk på tallerkenen, hvad mere kan man forlange.  

Der er ikke lang vej fra friskfanget fisk til et velsmagende måltid.  
Den nemme vej er jo turen til fiskehandleren, hvor vi finder
et stykke torskefilét og forvandler til et velsmagende måltid.  
Vi går i køkkenet.  

Ingredienser.:(2 pers)  
500 g. Torskefilet
1 stk. æg
½ dl. Mælk
3 – 4 spsk. Rasp gerne panko
Salt og peber
3 – 4 spsk. Smør/olie
80 g. boghvede nudler/pasta
Sauce.:  
1 dl. Mayonnaise, meget gerne hjemmelavet
1 dl. Skyr
2 spsk. Syltede agurk, finthakket
2 spsk. Purløg, finthakket
1 spsk. Persille, finthakket
1 tsk. Dijonsennep
Salt og peber
Skyl og dup fisken tør  
Salt den moderat i ca. 20 – 30 min  
Skyl saltet af fisken og dup den tør   
Skær den ud i passende portionsstykker

Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken  
Bland rasp med salt og peber på en tallerken  
Vend fiskestykkerne i æggeblandingen, derefter i rasp

Lad dem ligge lidt og hvile, så paneringen sætter sig

Steg dem gyldne i smør/olie på en moderat varm
stegepande ca. 4 – 5 min.

Vend dem og steg i ca. 3 min, sluk for varmen, lad fisken ligge på
panden i 2 min. Tag dem af panden og hold dem varme.  
Kog nudlerne/pastaen efter anvisning på pakken.
Sauce/mayonaise.:  
Mayonaise,  
2stk. æggeblommer kommes i en skål  
Tilsæt 1 tsk. Dijonsennep og ½ tsk. Salt  
Piskes sammen og der tilsættes solsikkeolie lidt ad gangen  
Når æggeblommerne har absorberet den første olie, tilsættes olien i
en tynd stråle, til den tykkelse man ønsker  
tilsæt hvidvinseddike eller citronsaft  
smag til med salt og peber

Kold sauce.  
Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber

Server fisken med den kolde sauce og salat samt et stykke brød,
kartofler eller pasta.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Paneret torskefilét med pasta, kold sauce og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Paneret torskefilét med kold sauce salat og pasta

Previous Post: « Braiseret oksespidsbryst med ingefær og soja
Next Post: Kængurusteak med salsa verde og råstegte nye kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme