• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kængurusteak med salsa verde og råstegte nye kartofler

16. maj 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi skal en tur om på den anden side af jorden, nærmere bestem til det
Australske køkken. I Australien er det et problem med antallet af
kænguruer, så derfor har man nu iværksat en regulering af bestanden,
og hvor meget af kødet kommer til Europa.  

Det er en særdeles anvendt kødtype i Australien, kødet er magert, meget
mørkt og har et lavt indhold af kolesterol, smager meget af vildtkød.
Vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. kængurusteaks
2 spsk. Smør/olivenolie
Salt og peber
Steg kængurusteaks i olivenolie i 3 – 4 min på hver side

Ved moderat varme  
Krydr med salt og peber  
Tag dem af panden  
Lad dem trække i ca. 10 min tildækket med folie
Salsa verde.:  
1 bdt. Persille
1 bdt. Mynte
1 bdt. Basilikum
3 spsk. Kapers
3 stk. syltede agurker
5 – 6 stk ansjosfileter
3 fed hvdløg
2 dl. Olivenolie
2 spsk. Dijonsennep
2 spsk. Vineddike
Lidt salt (men tænk på at ansjoserne er salte)
Hak hvidløg, krydderurter, ansjosfileter, syltede agurker og kapers fint
Bland det med olivenolie

Tilsæt dijonsennep og vineddike  
Smag til med salt  
Sæt salsaen på køl mindst en time før servering
Råstegte kartofler.  
300 g kartofler,  gerne nye
2 spsk. Smør/olie
½ kop sort kaffe
Salt og peber
Skær kartoflerne i både

Steg dem på en varm pande i lidt smør/olie

Lige før de er møre tilsættes ½ kop sort kaffe.

Steger nu til kaffen er væk  
Læg kartoflerne på fedtsugende papir, drys med salt og peber.  
Så er der klar til servering

Dagens tallerken, Kængurusteak med salsa verde og råstegte kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Kængurusteak med salsa verde og råstegte nye kartofler

Previous Post: « Paneret torskefilét med kold sauce og salat
Next Post: Tykstegs tournedos med rødløgskompot og sellerifrites »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme