Vi skal en tur om på den anden side af jorden, nærmere bestem til det
Australske køkken. I Australien er det et problem med antallet af
kænguruer, så derfor har man nu iværksat en regulering af bestanden,
og hvor meget af kødet kommer til Europa.
Det er en særdeles anvendt kødtype i Australien, kødet er magert, meget
mørkt og har et lavt indhold af kolesterol, smager meget af vildtkød.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. kængurusteaks
2 spsk. Smør/olivenolie
Salt og peber
Steg kængurusteaks i olivenolie i 3 – 4 min på hver side
Ved moderat varme
Krydr med salt og peber
Tag dem af panden
Lad dem trække i ca. 10 min tildækket med folie
Salsa verde.:
1 bdt. Persille
1 bdt. Mynte
1 bdt. Basilikum
3 spsk. Kapers
3 stk. syltede agurker
5 – 6 stk ansjosfileter
3 fed hvdløg
2 dl. Olivenolie
2 spsk. Dijonsennep
2 spsk. Vineddike
Lidt salt (men tænk på at ansjoserne er salte)
Hak hvidløg, krydderurter, ansjosfileter, syltede agurker og kapers fint
Bland det med olivenolie
Tilsæt dijonsennep og vineddike
Smag til med salt
Sæt salsaen på køl mindst en time før servering
Råstegte kartofler.
300 g kartofler, gerne nye
2 spsk. Smør/olie
½ kop sort kaffe
Salt og peber
Skær kartoflerne i både
Steg dem på en varm pande i lidt smør/olie
Lige før de er møre tilsættes ½ kop sort kaffe.
Steger nu til kaffen er væk
Læg kartoflerne på fedtsugende papir, drys med salt og peber.
Så er der klar til servering
Dagens tallerken, Kængurusteak med salsa verde og råstegte kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar