• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Tykstegs tournedos med rødløgskompot og sellerifrites

19. maj 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Kød er et af vores dyreste næringsmidler, hvis man skal
lave billig mad, så må man altså først og fremmest nedsætte
kødforbruget og erstatte det med de langt billigere grøntsager.  

Men der er jo ikke noget galt, med en god bøf af et stykke oksekød.  
Når bare det er modnet rigtigt, alt oksekød skal modnes,
før tilberedelsen. Både for kødets smag og konsistens, op til 5 uger er
den optimale modningstid, og for bøfkød er det en absolut
nødvendighed, ved kort tilberedningstid.  

Kan man få fat i et stykke krogmodnet oksekød, så kan
man forvente en større kulinarisk oplevelse. Desværre er
meget af det oksekød som sælges i supermarkederne, modne i
vaccumposer, og dermed mindre spild for slagteren.  

Køkkenet kalder, vi skal til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. tournedos af tyksteg
1 spsk. Olivenolie/smør
½ dl. Teriyaki marinade (kikkoman)
Salt og peber
Rødløgskompot.:
2 stk. rødløg, skåret i skiver
1 stk. appelsiner, saften
½ dl. Madeira
25 g smør
125 g svampe, gerne carl Johan eller kantareller
½ stk. knoldselleri
1 dl. Olie
Tag tournedoserne ud af køleskabet ca. ½ time før de skal steges  
Varm en grill- pande/pande op til meget god varme  
Smør lidt olie på tournedoserne  
Brun dem ved kraftig varme i ca. 1 min

Hæld lidt Teriyaki marinade over bøfferne, på hver side.  
Krydres med salt og peber  
Tag panden og sæt den i ovnen ved 200 gr. I ca. 5 min  
(husk panden skal kunne tåle at gå i ovnen)  

Løgkompot.:  
Skræl løgene og skær  dem i skiver  
Rens svampene og del dem, hvis de er meget store

Løgene sauteres i lidt olivenolie uden at tage farve  
Tilsæt appelsinsaft og madeira  
Saucen koges ned til ca. halvdelen

Koldt smør piskes i, nu må saucen ikke koge mere  
Smag til med salt og peber    
Rist svampene på en varm pande i lidt olivenolie.

Sellerifrites.:  
Sellerien skrælles  
Skæres i papirtynde skiver gerne på et mandolinjern  
Varm 1 – 2 dl. Olie op  
Steg selleriskiverne i få minutter, til de er lysebrune

Steges evt. ad flere omgange  
Tages op på fedtsugende papir og drysses med salt  
Så er det tid til servering

Dagens tallerken, Tykstegs-Tournedos med rødløgskompot
og sellerifrites, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Tykstegs tournedos med rødløgskompot og sellerifrites

Previous Post: « Kængurusteak med salsa verde og råstegte nye kartofler
Next Post: Hornfisk stegt med rabarberrelish og nye kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme