• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hornfisk stegt med rabarberrelish og nye kartofler

22. maj 2016 by John Frøslev 1 kommentar

En sikker forårs bebuder er kommet, hornfisken. Stor og tyk af rogn,
klar til at gyde i de danske farvande. Der er mange som ikke bryder
sig om hornfisk, på grund af benene.

Men der er stor fordel, at benene er i og så har de jo en farve som er
til at få øje på. Fisken bliver ikke tør, når den steges med ben på moderat
varme og det er jo det som gør forskellen fra en hele fisk til en filet.

Fileten skal ikke have meget varme før den bliver tør. Og det er jo en
rigtig forårsret, hornfisk, nye kartofler og nye sprøde rabarberstilke.
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2 – 4 pers)  
2 stk. hornfisk, hele med ben
3 – 4 spsk. Rugmel
3 – 4 spsk. Smør/olie
Salt og peber
1 stk. citron
En god dusk persille
3 – 600 g nye kartofler

Kog kartoflerne møre, ca. 15 – 20 min.  
Skær fisken op i bugen og fjern indvoldene, hvis det ikke er gjort.  
Skær hoved og hale af, klip finnerne af.  
Skær fisken ud i stykker på ca. 6 – 7 cm lange

Salt fisken i ca. 20 – 30 min  
Skyld saltet af fisken og dup dem tørre med køkkenrulle  
Læg lidt persille i bugen og luk med en tandstikke  
Vend stykkerne i rugmel der er blandet med salt og peber  
Varm olie op på panden og tilsæt smør  
Når smørret er bruset af lægges fisken på  
Vendes efter et meget kort øjeblik ca. 20 – 30 sek.

Steg dem færdig 2  – 3 min  på hver side.
Rabarberrelish.:  
Det kan være en fordel at lave rabarberrelishen før fisken steges.
2 stk. rødløg
1 stk. gulerod
4 – 6 stilke rabarber
½ tsk. Knust korianderfrø
½ tsk. Knust fennikelfrø
½ spsk. Olie
Salt
3 – 4 spsk. Sukker gerne rørsukker
1 spsk. Æbleeddike
2 -3 stk. løvstikkeblade
Skyl rabarberstilkene og skær dem i små stykker

Læg rabarber stykkerne i en lille skål med lidt sukker

Trækker i ca. ½ – 1 time
Pil løgene og skær dem i tynde strimler

Skræl guleroden og skær den i små terninger.  
Kom løg, gulerod, rabarber, krydderier og olie i en tykbundet gryde

Drys lidt salt på, læg låg på og lad det sauterer let på middel varme i
ca. 2 min. Ryst gryden flere gange undervejs, det skal ikke blive brunt,
men mørne let  
Tilsæt 2 spsk. Sukke og eddike og lad det simre i 5 – 7 min  
Smag til med salt, sukker og eddike
Skal smage sød-syrligt og godt  
Hak løvstikken fint og tilsæt den, når relishen er kølet lidt af.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Hornfisk stegt med rabarberrelish og nye kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Hornfisk stegt med rabarberrelish og nye kartofler

Previous Post: « Tykstegs tournedos med rødløgskompot og sellerifrites
Next Post: Ribbensteg med timiangrøntsager og kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme