• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bakskuld med hjemmerørt remoulade og rugbrød

30. november 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Bakskuld er en luft tørret og røget fladfisk. Det er især ising,
der benyttes, men rødspætte og skrubbe kan også benyttes.
Bakskuld er især knyttet til Fanø, som en form for egnsret. 
Bakskuld er velegnet til grill.  

Egnsretter er mad som har et tilhørsforhold til bestemte egne.
Egnsretter bliver ofte tillavet i særlig grad ved højtider hvor familier
samles, det er mad som markerer tilhørsforhold og traditioner.  
Vi går i køkkenet

Ingredienser.:(2 pers)  
3 stk. Bakskuld
30 g smør/olie  
Start med at flå fisken

Det er nemmest at løse skinnet i en lille trekant ved hoved

Fisken flås på begge sider

Steg dem nu forsigtig i lidt smør på en pande i et par
minutter på hver side

Server dem lune med remouladen, rugbrød og citronbåde

Mayonnaise.:
Ingredienser.:
2 stk. æggeblommer, pasteuriseret
3 – 5 dl. Solsikkeolie
1 tsk. Sennep
2-3 tsk. Sherryvinaigre
1 tsk. Citronsaft
Salt efter smag og lidt peber

Kom alle ingredienserne i en skål, undtagen solsikkeolie  
Pisk det cremet og luftigt

Tilsæt olien meget lidt ad gangen, til at starte med  
Efterhånden som æggene absorberer olien, tilsætte lidt mere ad gangen
Tilfør olie til den ønskede konsistens er opnået.
Remoulade.:
Ingredienser.:
4 – 5 spsk. Mayonnaise
2 spsk. Yoghurt, græsk
3 spsk. Sommer på glas
1 spsk. Kapers
1 spsk. Syltede agurker
1 spsk. Purløg
½ tsk. Karry
1 – 2 spsk. Gurkemeje
Lidt salt og peber
½ tsk. Sukker  
Bland mayonnaise og yoghurt

Sommer på glas hakkes ekstra fint

Det samme med syltede agurker, kapers og purløg  
Alt blandes sammen med mayonnaise og yoghurt

Smag til med salt og peber  
Tilsæt lidt sukker, karry og gurkemeje til farven passer  
Stilles på køl et døgns tid for at trække.  
Så er det tid til servering

Dagens tallerken, Bakskuld med hjemmerørt remoulade og rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Bakskuld med hjemmerørt remoulade og rugbrød

Previous Post: « Gæstemiddag “Uldtotter med grønt og orange”
Next Post: Rib-eye steak med flødegulerødder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme