• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kom sommeren på glas.

8. august 2015 by John Frøslev 1 kommentar

Vi kommer de nye spæde grøntsager på glas, med andre ord vi laver
pickles. Som et perfekt tilbehør til efterårets og vinterens simmer retter.
Og det er lige nu, før skade dyrene holder deres indtog og fortærer
de spæde grøntsager.  

Pickles er ituskårne grøntsager som squash, blomkål, gulerødder, løg,
cornichoner, chilier og frisk peberrod. Jeg skal da lige gøre opmærksomt
på, at det er et stort arbejde, men hele besværet værd.  
Vi skal finde nogle glas 2 – 3 stykker ret store glas, vi går til den.

Ingredienser.:(2 små og 1 stort glas)  
1 stk. blomkålshoved ca. 300 g
500 g gulerødder
2 stk. squash
5 – 6 stk. løg
1 – 2 stk, chillier
100 g Cornichoner, syltede
75 g peberrod, frisk
1 bundt estragon, frisk  
Eddikelage:  
½ l eddike
200 g sukker
1 spsk. salt
1 spsk. sennepsfrø, gule
Find grøntsager af den bedste kvalitet til pickles  
Skyl og rens blomkålen

Del den i små buketter  
Skræl gulerødderne  
Skær dem i små tern  
Pil løgene og hak dem groft

Skær Cornichoner i fine tern  
Skyl chilien og skær den i fine strimler  
Skræl peberodden og skær den i små tern  
Tag en stor gryde fyld den ¾ op med vand og bring det i kog tilsæt 1 tsk. Salt
Blancher blomkålsbuketterne og gulerødderne i ca. 4 min

Tag dem op med en hulske, kom dem i en si  
Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af  
Blancher squash, løg, chili og peberrod i ca. 2 min  
Tag op skyld i koldt vand og lad dryppe af  
Lage:  
Bland eddike, sukker, salt og sennepsfrø i en gryde   
Bring gryden i kog, så sukkeret opløses

Lad lagen afkøle, skal ikke være helt kold  
Kom grøntsagerne lagvis i atamon skoldede glas  
Stik en eller to kviste skyllet estragon i hvert glas  
Hæld lagen på så grøntsagerne er helt dækket  
Sæt låg på glassene  
Opbevar dem mørkt og koldt gerne i køleskab  
Klar til brug efter ca. 2 uger

Dagens høst, Findelt grøntsager til pickles og tilbehør til simmer retter,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Syltning Tags: Kom sommeren på glas

Previous Post: « Kylling med fransk estragon og hvidkålssalat
Next Post: Grillet Guldforel med carry kartofler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme