• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kylling med fransk estragon og hvidkålssalat

6. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Kylling er danskernes foretrukne kød til middagen eller i en burger,
aldrig før har vi spist så mange kyllinger, som vi gør nu . Det er også
sundt, velsmagende, et hurtigt og nemt måltid at lave, kan tilberedes
på mange forskellige måder og kombineres med et utal af forskellige
grøntsager og tilbehør.  
Denne ret er meget nem, enkel og hurtig at tilberede med en
vidunderlig smag af estragon.  
Vi går til den.

Ingredienser.:( 3 – 4 pers)  
1 stk. kylling ca. 1200 – 1400 g
2 stk løg
2½ – 3 dl. Nolly prat eller hvidvin
2 – 3 spsk. estragon, tørret
2 spsk. Dijon sennep
3 – 5 dl. Hønsebouillon eller en terning
2 dl. Piskefløde
Smør/olie til stegning
Salt og peber
3 dl. Ris, bastmati, jasmine eller brune ris
2 kviste estragon, frisk
Hvidkålssalat.:
200 g hvidkål
Saften af ½ citron
400 g gulerødder
1 bdt. Forårsløg
4 spsk. sød chilisauce
Ristede sesamfrø

Start med salaten så den kan stå og trække lidt, imens kyllingen
bliver tilberedt  
Skær hvidkål i fine strimler ca. 200 g

Hæld saften af en ½ citron over kålen  
Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet ca. 400 g  
Snit forårsløg i fine skiver  
Tilsæt 4 spsk. sød chilisauce  
Bland det hele sammen  
Rist lidt sesamfrø på en tør og meget varm pande

Når de begynder at ”poppe” hældes de over på en tallerken  
Køler lidt af og drysses over salaten

Nu til kyllingen, dele den i mindre stykker  
Underlår, overlår, vinger, del skroget i 4 stykker, lad skroget blive
siddende, det gør at kødet ikke så nemt bliver tørt,
fjernes inden serveringen.

Tag en sauterpande eller en gryde, brun kylling stykkerne
i halv olie og smør  
Pil løgene og skær dem i både

Tilsæt løg stykkerne  
Krydr med salt, peber og tørret estragon  

Tilsæt Nolly prat eller hvidvin  
Lad det koge lidt ind, til spiritussen er fordampet fra retten  
Tilsæt hønsebouillon, sennep det skal næsten dække kødstykkerne    

Læg låg på og lad det simre til kyllingestykkerne er møre ca. 30 – 40 min.
Tag kødstykkerne op og fjern benet på underside af kødstykkerne  
Kog saucen lidt ind med piskefløden  
Smag saucen til med salt, peber, evt. lidt mere fløde og Nolly prat  
Er saucen for tynd, jævn den med lidt maizena, kog op et par minutter  

Læg kødstykkerne tilbage i saucen og varm dem op  
Kog risene efter anvisningen på posen  
Server med ris, rigeligt af sauce og friske estragon blade.  

Dagens tallerken, Kylling med fransk estragon og hvidkålssalat,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Kylling med fransk estragon og hvidkålssalat

Previous Post: « Danmarks bedste kringle
Next Post: Kom sommeren på glas. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme