• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Danmarks bedste kringle

2. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag er vi i bageriet og bager Anne Margrethe’s kringle fra Hirtshals, som
bliver kaldt Danmarks bedste, det er store ord, men det må jo komme an
på en prøve.  
Vi hiver melet frem og går til den.

Ingredienser.:(3 – 4 stænger)  
2 dl. Lunkent vand
330 g margarine
50 g gær
3 spsk. sukker
3 stk. æg
450 g mel
Remonce.:
225 g margarine
225 g sukker
Kardemomme eller kanel
Rosiner
Æg til at pensle med
Perlesukker og hakkede nødder/mandler   
Start med at tage et stor dejfad frem  
Smuldrer en pakke gær og lidt salt i 2 dl. lunkent vand  

Tilsæt 3 spsk. sukker, 3 æg og 330 g margarine som bliver skåret i stykker

Det hele stilles nu til ”hævning” i 20 – 30 min, til det hele bobler i fadet  

Tilsæt nu 450 g mel  
Æltes og nulredes med fingrene

Mærk på dejen om den kan tage lidt mere mel  
Man skal have en blød, lidt fugtigt, elastisk klump dej  
Margarinen er ikke helt fordelt i dejen, men det gør ikke noget  
Sættes til hævning i mindst en time, så er dejen klar  
Tages ud på et meldrysset bord

Rulles nu ud med kagerullen til en plade 50 – 70 cm og 3 mm tyk  
Rul og fold hele tiden med et lille ekstra drys mel i mellem,
så det ikke klistrer

Skær dejen i 4 stykker, ca. 15 cm brede. (jeg brugte kun halvdelen af
dejen, derfor kun 2 strimler)  
Remoncen.  
Sukker og margarine varmes op i en gryde

Tilsæt kardemomme eller kanel  
Varmes til en tyktflydende masse

Remoncen hældes ud på de 4 stænger  
Fordel rigeligt med rosiner på remoncen

Også helt ud til enderne  
Stængerne foldes sammen, halvdelen fra hver side  
Løftes nu over på en bageplade med bagepapir

De er lidt slaskede, men går ikke i stykker  
Sættes nu til efter hævning i 30 minutter  
Ovnen tændes på 225 gr  
Kringlerne pensles med æg og drysses med sukker og nødder

Sættes i ovnen på 225 gr i 4 – 5 min skrues ned til 200 gr  
Bages i 14 – 16 min. hold hele tiden øje med ovnen  

Tiden kan bruges til oprydning i køkkenet  
Tages ud af ovnen og stilles til afkøling på en rist

Stængerne skæres ud i pæne stykker og anrettes på et kagefad

Og så skal der smages, det dufter helt vidunderligt.

Aftenens tallerken, Danmarks bedste kringle med kaffe, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

PS.:
Det er rigtigt nok, det er Danmarks bedste kringle, smager helt
vidunderligt og så er den god til fryseren og derefter en tur i ovnen
på 200 gr i 8 – 10 min, så er den som nybagt.

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Danmarks bedste kringle

Previous Post: « Stegt torsk med purløgs/persille hollandaise sauce
Next Post: Kylling med fransk estragon og hvidkålssalat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme