• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt torsk med purløgs/persille hollandaise sauce

1. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi har været på fisketur, dog kun hos fiskehandleren og fundet nogle
lyssej fileter.  Nu er det ikke lige, det optimale tidspunkt at købe torsk på.
Sommertorsk er mere vandet i kødet, en gammel overlevering siger,
at der skal være R i måneden hvor man køber torsk.  

Vi vover pelsen og husker at salte torsken 20 – 30 min inden den skal
bruges. For at trække så meget vand ud af fisken som mulig og få et
stykke fast kød, samtidigt med at vi steger den, gør også at den mister
en del vand.  
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
450 g torskefilet
1 stk. æg
1 – 2 spsk. hvedemel
4 spsk. rasp gerne panko
1 stk. hjertesalat
½ dl. olie
1 brev Fransk dressingmix, knorr
1 bdt. Persille, finthakket
1 bdt. Purløg, finthakket
400 g kartofler
125 g smør
2 stk. æggeblommer
1 spsk. citronsaft
1 spsk. fiskefond
Salt og hvid peber
Start med at salte fisken i mindst 20 min

Sæt kartoflerne over varmen og kog dem møre ca. 15 – 20 min  
Skyld fisken under koldt vand  
Skær fisken i stykker på ca. 8 – 10 cm

Pisk æg ud i en skål og kom mel og rasp på hver sin tallerken

Vend fisken først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp

Steg de panerede fisk i olie på en varm pande  

Steg dem gyldne ca. 2 – 3 min på hver side, alt efter tykkelse  

Når fisken er steg tages den forsigtigt af panden og
lægges på et serveringsfad

Holdes varm i ovnen på ca. 60 gr
Flæk hjertesalaten på langs

Steg det et kort øjeblik med skærefladen nedad på panden,
på samme pande som fisken  
Rør fransk dressing mix med lidt vand og olie

Hæld dressingen over den varme salat .  
Klar smørret som smeltes ved lav varme

Æggeblommerne piskes sammen med fiskefond på meget,
meget lav varme  
Pisk til massen bliver lys og skummende  
Tilsæt lidt ad gangen, af det klarede smør til æggemassen,
mens der piskes  
Fortsæt med lidt klaret smør og pisk hele tiden  
Pas på det ikke bliver for varmt, så det skiller  
Når al smørret er brugt, skulle du gerne have en cremet konsistens

Er den blevet for tyk, så tilsæt en skefuld vand  
Tilsæt finthakkede purløg og persille  
Kan holdes varm over vandbad  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Stegt torsk med purløg/persille hollandaise sauce og
hjertesalat, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Stegt torsk med purløg persille hollandaise sauce og hjertesalat

Previous Post: « Barbecueschnitzler med blomkål
Next Post: Danmarks bedste kringle »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme