• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Guldforel med carry kartofler

9. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Et blik til siden, ved fiskemanden, og ser, at der ligger guldforeller. Det kan
man bare ikke gå forbi, uden at købe, så ser du guldforeller så køb, det er
så sjældent at se dem i forretningerne.

Det er en pragtfuld spisefisk smager af meget mere end alm. foreller.
Guldforellen eller guldørreden er en krydsning af to ørredtyper,
donaldson og camlopsregnbueørred.  

Det er nemlig krydsningsforholdet mellem de to, der er afgørende for
resultatet, den findes både som gul og orange. Men en meget smagfuld
spisefisk, som man ikke skal lade gå forbi, hvis man ser den.
Vi griller den, så vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. guldforreller
Salt og peber  
Lidt agurkesalat
1 bundt dild
300 g kartofler
150 g. hvidkålshoved
100 g. gulerødder
1 stk. appelsin
10 g Smør
1 tsk. Karry
½ tsk. Dijon sennep
1 tsk. Æbleeddike
1 stk. æggeblomme, pasteuriseret
100 g Cremefraiche 18%
Start med at skrabe fisken fri for skæl, med en ”sløv” kniv
skraber du fra halen op mod hoved, så skæl og slim kommer af.

Skyl fisken under den kolde hane  
Klip finnerne af, undtagen rygfinnen den skal blive siddende  
Den fortæller, hvornår fisken er færdig.  
Læg dem i en lille bakke og salt fiskene i ca. 20 – 30 min.

Snit hvidkålen fint  
Skræl og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet

Skræl appelsinen  
Skær fileter ud af appelsinen uden om lamellerne  
Bland det hel sammen hvidkål, gulerødder og appelsin stykker  
Rør en mayonnaise af æggeblomme, dijon sennep og æbleeddike  
Pisk det godt sammen  
Tilsæt olie lidt ad gangen  
Til ønskede konsistens er opnået  
Smag til med salt og peber 

Tilsæt Cremefraiche og rør det sammen (den lette løsning, køb
mayonnaisen færdig)
Tilsæt mayonnaise og cremefraiche blandingen til hvidkål, gulerødder
og appelsin
Vend det godt rundt og stil det på køl, til det skal serveres
Skrab kartoflerne og kog dem i 10 min

Lad dem trække 5 min i vandet  
Hæld vandet fra og kom koldt vand på, gerne et par gange.  
Skyl fiskene fri for salt  
Smelt en lille klat smør  
Dup fiskene tørre med køkkenrulle  
Smør bugen indvendig med det smeltede smør

Læg lidt agurkesalat i bugen sammen med en kvist dild 
Giv dem et lille drys salt og luk bugen med en kødnål  
Smør fisken udvendig med olie  
På grillen med dem i 2 – 3 min direkte varme på hver side

Jeg bruger et teflon net, som er rigtigt godt til fisk  
Flyt dem til indirekte varme i 3 – 4 min  
Tag fat i rygfinnen, kan du meget nemt trække finnen ud, er fisken færdig
Gør finnen modstand, skal den have lidt mere varme
Tag en pande og varm den op til god varme  
Smelt en klat smør på panden  
Tilsæt 1 tsk. Carry  
Brænd carryen af i smørret på panden  
Tilsæt kartoflerne

Vend dem rund i carry/smør i ca. 5 min  
Så er der klar til servering

Dagens tallerken, Grillet Guldforrel med carry kartofler og coleslaw,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet Guldforel med carry kartofler

Previous Post: « Kom sommeren på glas.
Next Post: Gæstemiddag “Vildstegt kanin og et glimt af 50erne” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme