• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gæstemiddag “Vildstegt kanin og et glimt af 50erne”

11. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag gentager vi succes’en og laver en hovedret som før
er lavet, denne gang med en kanin på 2,4 kg leveret fra Fyn.  
Desserten er derimod en rigtig gammel klassiker, som
jeg med glæde husker tilbage på, til barndommen i 50erne.  

Hovedret.: Kanin stegt som vildt 

Dessert.: Kærnemælksfromage med jordbær/rabarber sauce 
Opskriften til kanin stegt som vildt findes her.    

Kærnemælksfromage.:

Ingredienser.:( 6 pers)  
2 stk. æg
130 g sukker
8 dl. Kærnemælk
12 – 15 blade husblas
2 dl. Piskefløde
200 g rabarber
200 g jordbær
1 tsk. Vanillesukker
½ – 1 dl. Vand
6 spsk. sukker    

Start med at piske æggene med sukker

Hvidt og skummende, tilsæt kærnemælken

Smelt husblassen i 3 – 4 spsk. kogende vand  
Når husblassen er smeltet blandes den i kærnemælken    
Pisk fløden til stift skum

Bland det i kærnemælks blandingen  
Rør til det begynder at stivne  
Hæld kærnemælksfromagen op i en skål eller form

Når fromagen er stivnet, vendes den forsigtigt ud af formen    
Løs fromagen i kanten med en lille kniv, og vend den ud

Serveres med saftsovs    
Tag rabarber og jordbær kom dem i en lille gryde

Tilsæt lidt vand ½ – 1 dl. og vaniliesukker samt 6 spsk. sukker  
Kog det langsomt op, og lad det koge til frugterne er møre    
Giv det en tur med stavblenderen, så det bliver puréagtigt  

Er det for tynd i konsistensen kan det jævnes med 2 tsk. Kartoffelmel  
Så må det ikke koge mere, når der kommet kartoffelmel i    
Sættes på køl, skal være koldt ved serveringen

Dagens dessert, Kærnemælks fromage med jordbær/rabarber
sauce til, Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gæstemiddag Tags: Gæstemiddag 4

Previous Post: « Grillet Guldforel med carry kartofler
Next Post: Morfar’s kotelleter i fad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme