• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Morfar’s kotelleter i fad

12. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

En gammel kending i nye klæder. Nakkekotelleter er jo den mest
smagsfulde udskæring på grisen, så dem bruger vi endnu engang.
Nakkekotelleter kan varieres på et utal af måder, og her er en af dem.  
Vi går i gang med grisen.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. nakkekoteletter a’ ca. 200 g
1 tsk. Paprika
1 ds. Tomatpuré, koncentreret
Salt og peber
3 spsk. mel
100 g champignons, hele
4 stk. tomater, små
1 stk. løg
4 spsk. raspolie
3 tsk. Grill krydderi
2½ dl. Fløde
½ – 1 dl. mælk
Tilbehør.:
Ris, salat og evt. flütes
Start med champignon, halver tomaterne og skær løget i både

Bland marinaden 4 spsk. raspolie og 3 tsk. Grill krydderi  
Røres godt sammen  
Tag en frostpose og kom champignon, tomater og løg ned i posen

Hæld marinaden i posen og bind for den  
Ryst den godt, så marinaden blandes med grøntsagerne  
Marineres i mindst 30 min  
Bland mel, salt, peber og paprika

Vend koteletterne i melblandingen

Varm en pande op til god varme med lidt olie  
Steg koteletterne hurtigt, kun lige så de får en stegeskorpe  

Tages fra panden og lægges i et ildfast fad der er stort nok, må
ikke ligge oven på hinanden
Kom fløden på panden og kog panden af

Smages til med tomatpüre, salt, peber og paprika  
Tilsæt ½ – 1 dl. Mælk  
Saucen hældes over koteletterne

De marinerede grønsager anrettes oven på koteletterne  
Tomaterne med snitfladen opad, champignons med stilken opad  
Sættes nu i en 200 gr varm ovn i ca. 40 – 45 min.  
Ris koges efter anvisning på posen

Serveres med ris, salat og flütes

Dagens tallerken, Morfar’s koteletter i fad med ris, salat og flüte,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Morfar's koteletter i fad med ris, salat og flütes

Previous Post: « Gæstemiddag “Vildstegt kanin og et glimt af 50erne”
Next Post: Smørstegt Pighvar i ovn »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme