En gammel kending i nye klæder. Nakkekotelleter er jo den mest
smagsfulde udskæring på grisen, så dem bruger vi endnu engang.
Nakkekotelleter kan varieres på et utal af måder, og her er en af dem.
Vi går i gang med grisen.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. nakkekoteletter a’ ca. 200 g
1 tsk. Paprika
1 ds. Tomatpuré, koncentreret
Salt og peber
3 spsk. mel
100 g champignons, hele
4 stk. tomater, små
1 stk. løg
4 spsk. raspolie
3 tsk. Grill krydderi
2½ dl. Fløde
½ – 1 dl. mælk
Tilbehør.:
Ris, salat og evt. flütes
Start med champignon, halver tomaterne og skær løget i både
Bland marinaden 4 spsk. raspolie og 3 tsk. Grill krydderi
Røres godt sammen
Tag en frostpose og kom champignon, tomater og løg ned i posen
Hæld marinaden i posen og bind for den
Ryst den godt, så marinaden blandes med grøntsagerne
Marineres i mindst 30 min
Bland mel, salt, peber og paprika
Vend koteletterne i melblandingen
Varm en pande op til god varme med lidt olie
Steg koteletterne hurtigt, kun lige så de får en stegeskorpe
Tages fra panden og lægges i et ildfast fad der er stort nok, må
ikke ligge oven på hinanden
Kom fløden på panden og kog panden af
Smages til med tomatpüre, salt, peber og paprika
Tilsæt ½ – 1 dl. Mælk
Saucen hældes over koteletterne
De marinerede grønsager anrettes oven på koteletterne
Tomaterne med snitfladen opad, champignons med stilken opad
Sættes nu i en 200 gr varm ovn i ca. 40 – 45 min.
Ris koges efter anvisning på posen
Serveres med ris, salat og flütes
Dagens tallerken, Morfar’s koteletter i fad med ris, salat og flüte,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar