• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pandestegt skrubbe med gulerodssalat

7. februar 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Fiskeforretningerne bugner i øjeblikket af frisk fanget skrubber, fine
skrubber fyldt med rogn. Er en fin spisefisk, smager af lidt mere end
rødspætten, og en del billigere.  

Skrubben er en fisk i familien af højrevendte fladfisk, familien kaldes
også flynderfamilien. Stegt på ben smager den fantastisk, men mange
har en vis skræk for benene. Det er der ingen grund til hvis man spiser
den rigtig.  

Læg et snit med kniven, når den er stegt, langs med ryg benet ca. i
midten af fisken på langs, og skrab så kødet fri fra benet fra midten
og ud mod siden, så spiser du en fisk uden ben i og det er jo ikke
så ringe endda.  
Vi må i gang.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk skrubbe, ca 400 g
3 spsk rugmel
salt
peber
2 spsk smør/olie
6 stk grønne asparges
2 spsk hvedemel
2 spsk fedtstof
3 – 4 dl mælk
muskatnød
En dusk persille, finthakket
Tilbehør.:
300 g kartofler,
salt og grønne asparges
Start med at rense og skyl fisken, dup dem tørre med køkkenrulle
Sæt en gryde over varmen med kartoflerne og et drys salt  
Kog kartoflerne ca. 20 min
Persillesauce.:  
Lav en opbagt sauce af 2 spsk fedtstof og 2 spsk mel i en lille gryde

Spæd op med mælk til ønsket konsistens er opnået  
Smag til med salt, peber og muskatnød

Tilsæt en håndfuld fint hakket persille Bland 3 spsk rugmel
sammen med salt og peber

Vend fisken i mel blandingen  
Varm panden op med smør/olie  
Når panden er godt varm lægges fisken på med den hvide side op

Aspargesene lægges på panden sammen med fisken  
Der skrues ned til lidt over middel varme  
Vend aspargesene en gang imellem  
Steger nu i 5 – 6 min alt efter hvor tyk fisken er  
Når tiden er gået, vendes fisken og steger nu i 1 min  
Panden trækkes fra varmen, og fisken steger færdig på eftervarmen
Gulerodssalat.:  
3 stk gulerødder
1 stk æbler
45 g rosiner
1 dl appelsinsaft
30 g hasselnødder
Riv gulerødder og æbler på den grove side af råkostjernet  
Bland det i en skål sammen med rosiner, som er udblødt i lidt vand  
Hak nødderne og tilsæt dem salaten  
Hæld appelsinsaften over

Kan serveres til mange forskellige kødretter.
Det er nu tid til anretning.

Dagens tallerken, Pandestegt skrubbe med gulerodssalat og grønne
asparges, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Pandestegt skrubbe med gulerodssalat

Previous Post: « Osso buco i trykkoger, med løse ris og surt
Next Post: Kylling grydestegt med skilt sovs og mormor salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme