• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Møllerkonens Ørred/Forel á la meuniére

29. januar 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

En enkelt tilberedning af ørred/foreller – og dog på højde med
det mest raffinerede.
Ørred kaldes foreller, når de har portionsstørrelse.
Stegemetoden kaldes Meunierestegning og egner sig lige godt
til alle små saltvandsfisk
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. friskfanget ørred/foreller
1 stk. citron, saften eller 1 spsk. Eddike
½ tsk. salt
2 – 3 spsk. Mel
50g flydende fedtstof
50g smør
1 stk. usprøjtet citron
1 bundt persille
Mandelflager, ristet
Start med at gennemgå fiskene, af skælle fiskene,
renses derefter under rindende

Koldt vand, klip finnerne af, undtagen rygfinnen, duppes tørre med køkkenpapir
Dryppes med citronsaft eller eddike og trækker i ca. 10min.
Fiskene drysses indvendigt og udvendigt med salt og vendes i
salt og peber blandet mel

Halvdelen af flydende fedtstof/smør varmes op på en stor pande,

og fiskene steges gyldent på begge sider, steg dem ca. 5 min. på hver side,

Tilsæt den resterende del af smørret og øs jævnligt stegesmørret over fisken

(når rygfinnen meget let kan trækkes ud, er fisken færdig)
Rist mandelfladerne på panden til de tager lidt farve.
Fiskene garneres med ristede mandelflager og citronrytter

Hertil gives persilledryssede kartofler og en blandet salat.
Eller porrestuvning med kuvertbrød
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Møllerkonens ørred á la meuniére med porrestuvning og
kuvertbrød. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Fisk

Previous Post: « Porrestuvning
Next Post: Citronmuffins »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme