• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Porrestuvning

29. januar 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Porre hører til en af de meste anvendte grøntsager her i landet, og har
været anvendt af landene omkring Middelhavet i årtusinder og blev
udbredt til Europa af Romerne
Porrens nederste del er hvid, fordi jorden bliver lagt op omkring planten under væksten.
Den hvide del er mild i smagen, og den grønne er mest rig på vitaminer.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. porrer, ca. 650g
2 tsk. flydende fedtstof
100g perleløg, frost
4 dl. Minimælk
½ tsk. timian, tørret
½ stk. bouillonterning
4 – 5 spsk. Majsstivelse
½ – 1 tsk. salt
Peber
Start med at skære porrerne i tynde skiver

Svits dem i fedtstoffet i 2-3 min. uden de tager farve

Tilsæt perleløg, mælk, timian og bouillonterning

Kog grøntsagerne i ca. 5 min.
Jævn stuvningen med majsstivelse rørt ud i koldt vand

Smag til med salt og peber
Denne stuvning kan bruges til de fleste fisk/kødretter
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Meunierestegt forel med porrestuvning og kuvertbrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Halv Grillkylling med pomfritter, remoulade og mormorsalat
Next Post: Møllerkonens Ørred/Forel á la meuniére »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme