• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Halv Grillkylling med pomfritter, remoulade og mormorsalat

27. januar 2021 by John Frøslev 4 kommentarer

Mange kender sikkert de gamle slang for Grill kylling,
som “Kentuckymåge”, “Halv flyver med stænger” eller “½ ørn med gitter”
som stammer fra dengang, hvor der var en Grillbar i hver en større
by med respekt for sig selv.
Hvor Grill-kyllingerne kørte rundt i den lodrette karrusel og blev grillet.
Bare duften, når man gik forbi kunne få tænderne til at løbe i vand.
I dag gør vi kunsten efter.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. kylling, ca. 1350g
½ spsk. Olie
1 tsk. ketchup
½ tsk. paprika
Salt og peber
1 dl. Remoulade
1 stk. salathoved
½ dl. Mælk/fløde
2 spsk. Citronsaft
½ -1 tsk. perfect sød

Bland alle ingredienserne til marinaden, og lad det trække ca. 15 min.

Gennemgå kyllingen for urenheder, fedt og blod

Flæk kyllingen i to halvdele
Læg de to halvdele på en rist i ovnen

Smør kyllingestykkerne med marinaden
Sæt dem i ovnen alm. Ovn i 50 min. på 200gr.
Derefter ca.10 min. under grillen, men hold øje med dem,
så de ikke bliver sorte
Jeg bruger en airofryer ovn som steger med minimalt brug af fedtstof, og
bruger den samme ovn til pomfritterne, som får en ½ spsk. Olie

Lægges derefter i tromlen til ovnen, og derefter passer sig selv

15 min. efter er der sprøde pomfritter,
men ellers skal pomfritter laves efter anvisning på posen.

Salaten skæres i tynde strimler

Mælk/fløde piskes med citronsaft og sødemiddel
Hældes over salaten, lige inden serveringen
Kan pyntes med lidt tomatbåde
Klar til servering.

Dagens tallerken, Grill-kylling med pomfritter, remoulade og mormorsalat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Rødtungefilét i godt selskab
Next Post: Porrestuvning »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maryann Laursen

    2. december 2022 kl. 9:33

    Tusind tak for en perfekt opskrift, og hvor er det bare fedt, at man kan printe den direkte ud herfra.

    Svar
    • John Frøslev

      2. december 2022 kl. 12:14

      Rigtig mange tak, det er jo dejligt, at der er nogle som kan bruge opskriften og så samtidigt få den på papir 🙂
      Mange hilsner
      John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme