
Rødtungen har fået navn efter den rødlige farve på skindets overside.
Den udbredelses område er det nordlige Atlanterhavs europæiske og
amerikanske kyststrækninger.
Rødtungen kan blive op til ½ meter lang og veje 1 kg.
Kødet er hvidt, velsmagende og fast i tilberedt tilstand.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
3 – 4 stk. rødtungefilét
1 ds. Muslinger naturel, velafdryppet, gem lagen
100g Store grønlandske rejer, velafdryppet og optøet
Evt. lidt dild eller brøndkarse til pynt
Fond:
1 stk. skalotteløg, finthakket
1½ dl. Noilly prat (Martini)
1 dl. Fiskebouillon
Lagen fra muslingerne
Sauce:
20 – 30g flydende fedtstof
3 – 4 spsk. Mel
Den siede fond
1 dl. Madlavningsfløde 8%
1½ dl. Minimælk
Saften fra ½ citron
Salt og peber
1 stk. æggeblomme
1 spsk. Revet parmesan eller Emmentaler
Tilbehør:
Kogte løse fuldkorns Jasminris og dampede grøntsager
Start med at sætte risene over at koge, efter anvisning på posen
Læg rødtunge fileterne på skærebrættet med skindsiden opad

Læg et snit på tværs midt på fisken, på alle fileterne
Vend fileterne om, krydr med salt og peber
Buk fileterne samme, i snittet på tværs

Damp fileterne i en dampkurv eller i en gryde med meget lidt vand 7 min.
Grøntsagerne kan dampes oven over fisken

Læg fileterne i et smurt ildfast fad

Fordel muslinger og 2/3 del af rejerne over fileterne
Fond:
Kog alle ingredienserne til fond og si den

Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde og pisk melet i
Tilsæt fonden og kog den igennem
Tilsæt fløde og mælk og kog sagte et par minutter

Smag til med citron, salt og peber
Træk gryden fra varmen
Tilsæt æggeblommen til den varme sauce, og pisk det godt sammen
Fordel saucen over fisken, drys med parmesan eller Emmentaler

Stil fadet nederst i en opvarmet oven på 200gr. ca. 10 min.

Læg de resterende rejer på midten af fadet pynt med dild eller brøndkarse

Serveres med løse ris og dampede grøntsager
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Rødtunge i godt selskab med løse ris og grøntsager
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar