• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Garam masalakrydret kartoffelret

19. januar 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Vegetarisk gryderet, godt krydret med garam masala, chili og koriander,
Så glider tankerne i retning af Indien.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
300g kartofler, skrællet og skåret i grove stykker
2½ dl. Vand
¼ tsk. salt
2 spsk. Flydende fedtstof
150g champignon, hele og rensede
1 stk. løg, lille og fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 dl. Vand
1½ spsk. Peanutbutter
½ spsk. Rød chilie, finthakket
1 – 1½ tsk. garam masala
125g cherrytomater, hele
1 tsk. groft salt
1 dl. Fløde
1½ dl. Minimælk
Lime, skåret i både
200g tigerrejer

Start med at bringe kartoflerne i kog i en gryde med vand tilsat salt

Kog under svag varme, under låg i ca. 15 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og hæld dem i en skål
Tilsæt 1 spsk. Flydende fedtstof i en tykbundet gryde

Steg champignonerne i ca. 5 min. tag dem op og læg
dem sammen med kartoflerne
Tilsæt resten af flydende fedtstof og svits løg, chili og hvidløg
i ca. ½ min.(bestem selv styrken med chili)

Tilsæt vand, penautbutter, chili, garam masala og tomater til gryden
Bring saucen i kog. Kog retten ved svag varme og under
forsigtig omrøring i ca. 2min
Tilsæt de kogte kartofler, og champignonerne, mælk og fløde

Bring retten atter i kog og smag til
Vend tigerrejerne på en varm pande med lidt fedtstof, til de bliver røde

Højst 1min. i det hele, tag dem af panden og læg dem på fedtsugende papir.
Server den garam masalakrydret kartoffelret med et drys peanuts, korianderblade

Og limefrugt i både evt. en grøn salat.
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Garam masalakrydret kartoffelret med tigerrejer og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Risalamande-is på mandelmarengsbund og kirsebær sauce
Next Post: Rødtungefilét i godt selskab »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme