• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Risalamande-is på mandelmarengsbund og kirsebær sauce

17. januar 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Har du lige lidt risalamande til overs fra fest/Jul,
så kan du lave Risalamande-is af 2 dl.
Risalamanden, skal være uden mandler.
Nemt og hurtigt, at forvandle desserten til en ny dessert
som kan gemmes i fryseren til lejligheden byder sig

Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. æggeblommer
70g sukker
3 dl. Minimælk
1 dl. Fløde
2 dl. Risalamande uden mandler

Start med at piske æggeblommer og sukker, hvidt og luftigt

Rør mælk og fløde i æggesnapsen

Varm det langsomt op i en gryde til 82 gr.

Når massen er legeret, kommes den i en blender sammen med risalamanden og blendes
Si ismassen, er den blendet godt, vil der ikke være noget tilbage i sien

Stil ismassen på køl i ca. 4 timer, til den er helt afkølet
Kør ismassen på maskinen til en fast softice
(eller sæt isen i fryseren, men rør i den hver ½ time til den er stiv.)
Kom ismassen i plastbøtter og sæt den i fryseren i et par timer,
til den har sat sig.

Kan også fryses som kugler i en silikone form
Som anrettes på en mandelmarengsbund og med et marenakirsebær
på toppen, lidt kirsebær sauce over isen.
Tag isen ud ca. 1 time før den skal serveres
Mandelmarengsbunde:
3 stk. æggehvider
50g sukker
50g mandler, hakket groft (en mellemting mellem groft og fint)

Start med at tænde ovnen på 150gr.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker for fuld hastighed
Når hviderne begynder at stivne og bliver halvstive,
sættes hastigheden ned
Tilsæt sukkeret, pisk et par min. mere

Vend forsigtigt de hakkede mandler i marengsen
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, tegn nogle
cirkler på ca. 7 cm i diameter

Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en stor glat tylle
Udfyld nu cirklerne med marengsmassen i ca. 1 – 1½ cm højde

Dyp en spiseske i vand og lav en fordybning i marengsbundene
(Så der kan ligge en kugle is)
Bag bundene midt i ovnen i ca. 5 min. på 150gr,
skru ned på 100grBag videre i ca. 50 -60 min.

Afkøl marengsbundene på en rist.
Gemmes i en tætsluttende dåse.
Klar til brug.
Så er det tid til servering.

Dagens dessert, Risalamande- is på mandelmarengsbund og kirsebær sauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Samsø Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Next Post: Garam masalakrydret kartoffelret »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme