• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Samsø Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade

13. januar 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

På Samsø stødte jeg på disse fiskefrikadeller, lækker, sprøde og saftige
Jeg har nu rekonstrueret disse fiskefrikadeller og tilsat dem lidt grønt
Som ikke har gjort dem ringere.
Køkkenet kalder

Ingredienser:
500g hvid fisk, hakket
200g svinekød, hakket
1 bdt. Forårsløg
2 spsk. Dild, fint hakket
2 stk. æg
2 spsk. mel
Et par skiver bacon
¼ liter mælk, mini 4%
Salt og peber
2 spsk. Olie
Pankorasp

Svinefarsen røres sejt, med salt og peber

De øvrige ingredienser, udtagen bacon, tilsættes farsen og
røres godt igennem

Frikadellerne formes som firkantede og aflange
tilpasset et stykke rugbrød

Vendes i pankorasp hele vejen rundt

Lægges på en rist, lige til at gå ind i aerofryer Princess
180gr i 10 min. (kan også steges på en pande i olie,
masser af olie til de er gyldne, aerofryer reducer olie forbruget)

Baconen skæres i små stykker og brunes på panden

Tag baconen op, læg det på et stykke fedtsugende papir
Drys baconterningerne over til sidst.
Hjemmelavet Remoulade:
2 spsk. Piccadilly eller ”sommer på glas”
1 spsk. Mayonaise
1 spsk. cremefraiche
1 tsk. gurkemeje  
Mayonaise:
2 stk. æggeblommer
1 tsk. sennep
1 tsk. rødvins- æblecider
Salt og peber
2 dl. Smagsneutral olie

Start med æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
Olien tilsættes lidt ad gangen, piskes indtil olien er optaget
i blandingen, smag til med salt, peber, sennep og eddike
Bliver mayo’en for tyk, tilsættes meget lidt vand

Tag 1 spsk mayonaise, 1 spsk. cremefraiche og 2 spsk. Piccadilly
Tilsæt 1 tsk. gurkemeje
Og bland det godt sammen
Smag til med salt, peber og evt. lidt honning
Det er tid til servering som en frokostret eller som middagsret.

Dagens tallerken, Samsø frikadeller med hjemmerørt remoulade og bacon
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Frokost

Previous Post: « Panini med skinke og avocado
Next Post: Risalamande-is på mandelmarengsbund og kirsebær sauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme