En lidt anderledes flæskesteg/nakkesteg end vi er vant til, uden svær og
stegt i Airfryeren. Med en sammensætning af marinader/sauce og grøntsager
som bare siger spar to til det hele, en fantastisk smagsoplevelse.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
600g nakkekam uden ben
3 dl. Vand
2 tsk. sesamfrø
Marinade:
2 spsk. hoisinsauce
2 spsk. japansk soya
½ spsk. Rice Vinegar
1 tsk. salt
40g sukker
Sauce:
4 dl. sky + svinekødsbouillon
1 spsk. kartoffelmel
1 knsp. Salt
friskkværnet sort peber
Tilbehør:
500g wokgrønsager
ris med frisk mango i tern.
Start med at sætte ovnen på 200gr.
skær et tværgående snit, ca. 3 cm. dybt
i nakkekammen. Skær yderlige to snit diagonalt
med snittet, så der dannes et kryds. Rør marinaden
sammen, og pensl kødet med den.
læg kødet i et ovnfast fad med den side, som ikke er
snittet, opad, steg midt i ovnen/airfryer ca. 20 min. hæld vandet
i fadet, vend kødet og pensl det igen, sæt et stegetermometer
i, og steg yderligere ca. 40 min., til inder temperaturen er 80gr.
Pensl undervejs med mere marinade. Læg folie over, hvis den
bliver for mørk. Drys med sesamfrø når kødet er færdigstegt
lad kødet hvile i ca. 15 min. inden det skæres ud
Si skyen, og bland den med bouillon til 4 dl. væske. Hæld det
i en gryde, rør kartoffelmel ud i ligt koldt vand, og rør det i saucen
kog op smag til med salt og peber.
Server kødet med saucen, kogte ris blandet med frisk mango
i tern og wokstegte grønsager.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Asiatisk flæskesteg med hoisinsauce, grøntsager og ris/mango
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar