Så kom globetrotten hjem igen, efter en rundrejse i de varm lande, og
han ønskede sig brændende mad med brun sovs til. Derfor ser menüen
sådan ud:
Forret: Blinis med Hønsepostej, bacon og syltede agurk
Hovedret: Benløse fugle med kartofler, brun sovs og mormor salat
Dessert: Moccafromage med flødeskum og frysetørrede hindbær

Blinis med hønsepostej

Benløse fugle med kartofler, brun sovs og mormorsalat

Moccafromage med flødeskum og frysetørrede hindbær
Blinis med spinat:
1 dl. Mælk
30g frisk spinat
5 gr. gær
50g boghvedemel
33g grahamsmel
15g hvedemel
1 stk. æg (delt i blomme og hvide)
¼ tsk. salt
Blancher spinaten i ca. ½ min. tag spinat op og knug den fri for vand, hak spinaten fint
Rør gær ud i mælk tilsæt boghvedemel, hvedemel, grahamsmel, salt og æggeblomme
i dejen, pisk det sammen og kom spinaten i

Lad dejen hæve på køkkenbordet i skålen dækket med et rent viskestykke i ca. 30 min.

Pisk æggehviden stiv og ven den forsigtig i dejen. Varm smør på en blinis pande
eller alm. Pande, steg blinierne gyldne på begge sider

Stil dem til side og lade dem køle helt ned.

Hønsepostej.
Ingredienser: (4 bakker)

600g hakket kyllingelever, kyllingehjerter og kyllingekråser
½ liter piskefløde
½ liter mælk
1 stk. løg eller 2 tsk. Løgpulver
1 spsk. sukker
3-4 spsk. smør
3-4 spsk. mel
1 stk. hønsebouillionterning
1 stk. kryddersild ca. 3 cm.
3 stk. æg, hele
150g kogte kartofler
10g salt
1 spsk. peber
Start med at hakke lever, hjerter og kråser en gang igennem

kødhakkeren sammen med løg, kartofler og kryddersild

farsen blandes med stavblenderen til en blød og fin konsistens

tilsæt salt og peber evt. Løgpulver
Lav en meget tyk opbagning af smør, mel, piskefløde og mælk

samt bouillonterning som opløses i opbagningen.

bland farsen i opbagningen og rør det godt sammen
Fordeles i frysebakker og pyntes evt. med stegte bacon skiver og

stegte champignon.
Bages i vandbad i ovnen frosne 70 min. ved 180gr. og optøede i
60 min. ved 180gr., afkøler
klar til servering.
Læg nu et salatblad på en blinis og derpå den bagte hønsepostej

Pynt af med et stykke ristede bacon, ristede champignon eller en tynd skive agurk

Dagens forret, Blinis med hønsepostej, ristede bacon, og champignon
Velbekomme
Benløse fugle:

Ingredienser:(2 pers.)
4 – 6 skiver okseinderlår eller klump ca. a’ 75 g
1 tsk. salt, groft
½ tsk. peber
4 – 6 strimler røget spæk eller fersk
1 bundt persille
25 g smør
½ løg, finthakket
½ løg i både
2 – 4 stk. laurbærblade
½ liter mælk eller vand
1 – 2 spsk. Ribsgele
Lidt soya
Maizena til jævning af sovsen
Start med at banke kødskiverne let, imellem to stykker plast (frysepose)

Krydr dem med salt, peber og det finthakket løg

Et stykke røget spæk og lidt persille lægges over
Kødet rulle stramt sammen om spæk og persille

Ombindes med sejlgarn
Brunes i fedtstoffet på alle sider

Kogende mælk eller vand med soya tilsættes nu,
sammen med laurbærblade og løgbåde

Og alt småsteger i ca. 1 time, prøv om kødet er mørt
Fuglene tages op og snoren fjernes, lægges i et serveringsfad
Skyen jævnes med maizena

Smages til med salt, peber og ribsgele
Sovsen hældes over fuglene

Serveres med kogte kartofler og mormorsalat.
Klar til servering.

Dagens hovedret. Benløse fugle med kartofler, brun sovs og mormorsalat
Velbekomme
Moccafromage med flødeskum og frysetørrede hindbær

Ingredienser: (4 pers.)
3½ spsk. Nescafé
3½ bl. Husblas
75g sukker
3 stk. æggehvider, evt. pasteuriserede
1 dl. Vand
3½ dl. Piskefløde
4 stk. Bastone småkager
4 stk. chokoladeovertrukne mandler
Start med at udbløde husblas i koldt vand, mindst i 10 min.

kom sukker, vand og kaffe i en gryde, kog op og træk fra varmen
tag husblas op af vandet, og kom det i gryden mens du rører
rundt med piskeriset, lad blandingen køle af, men må ikke blive
helt kold og stivnet

Pisk æggehviderne stive (brug evt. dem fra bearnaise) og fløden

til skum, vend begge del sammen, rør kaffen god igennem, og

rør den i flødeblandingen.
Kom nu kaffemoussen i en stor sprøjtepose med en stjernetyl og

sprøjt moussen op i 4 portionsglas, men kun halvt op i glassene

smulder en bastone småkage i hvert glas, fortsæt med at fylde
mousse i glassene og sæt dem på køl i 2 – 4 timer.

Med en stjernetyl sættes en top af flødeskum, pyntet med lidt krymmel og en
chokoladeovertrukket mandel på toppen.
klar til servering

Dagens dessert: Moccafromage med chokolade cookies chokoladeovertrukket mandel.
Velbekomme
Mange galde madhilsner
John
Skriv et svar