• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rødtunge pandestegt med grønne asparges skinke og ostesauce

23. januar 2016 by John Frøslev 1 kommentar

Rødtunge med ostesauce er en fedtfattig opskrift på en dejlig fiskeret.
Den stegte fisk serveres med ostesauce og lækre aspargesbundter med
spegeskinke. I denne opskrift er brugt Schwarzwäld skinke, er en rå,
røget, udbenet skinke. 

Ryges over fyrrenåle. Nåletræ og savsmuld fra Schwarzwäld er med til
at give skinken sin god smag. Med et meget lavt fedtindhold, masser af
vitaminer i B-gruppen (B1, B2,B6,B12) og masser af mineraler såsom
calcium, kalium, magnesium, fosfor, jern og protein.
Og så er den laktosefri.  
Vi smager på sagerne.

Ingredienser.:(2 pers)  
4 – 5 stk. rødtungefileter ca. 700g
3 spsk. Rugmel
Salt og peber
1 bundt grønne asparges
1 pk. Schwarzwäld skinke
1l vand
2 tsk. Groft salt
1 spsk. Smør
1 spsk. Mel
½ dl. Hvidvinseddike
1 stk. skalotteløg
2½ – 3 dl. Mælk/fløde
30 g parmesanost, friskrevet
1 tsk. Ribsgele
Salt og peber
500 g små kartofler
Start med at salte fisken med et godt drys salt

Saltes i 20 – 25 min, skylles i koldt vand og duppes tørre  
Sæt en gryde over med 1 liter vand og 2 tsk. Groft salt.  
Knæk det yderste af rodenden på aspargesene

Når vandet koger tilsættes aspargesene  

Gryden trækkes fra varmen og aspargesene ligger i det
varme vand i 4 min  
Kommes derefter i koldt vand med det samme

Tages op af vandet og drypper af og gerne på et stykke køkkenrulle  
Pak aspargesene i bundter og vikle et stykke skinke om dem

Sæt en grillpande over god varme  
Når panden er meget varm lægges asparges rullerne på  
Vendes nogle gange, de skal lige have grillstriber

Og er klar til servering  
Sæt kartoflerne over at koge i ca. 20 min  
Imens laves ostesaucen  
Pil skalotteløget snittes fint  
Smelt smørret i en gryde  
Sauter løgene ved middel varme, til de er klare  
Tilsæt melet, pisk det godt sammen  
Tilsæt vineddike, og lad det koge ind  
Tilsæt mælk/fløde og skrue ned for varmen  
Lad saucen småkoge for svag varme

Til den får en cremet konsistens  
Rør parmesanost og ribsgele i saucen  
Smag til med salt og peber  
Rødtungefileterne.:  
Bland rugmel med salt og peber

Vend rødfiskefileterne i melet  
Varm en pande op til god varme  
Tilsæt lidt smør/olie

Steg rødfiskefileterne gyldne 1 – 1½ min på hver side

Tag dem af panden og hold dem varme  
Anretning.:  
Ostesaucen fordeles midt på tallerkenen  
Et par rødfiskefileter lægge ovenpå  
Aspargesrullen lægges ved den ene side  
Der rives lidt skal af citronen over fisken  
Serveres med små kogte kartofler til.

Så er det tid til servering.  

Dagens tallerken, Rødtungefilet pandestegt med asparges og ostesauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Rødfisk med asparges og ostesauce

Previous Post: « Idaho-Ørred Almandine med Idaho-Biarritzkartofler
Next Post: Kalvegryde i godt selskab. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme