
Rødtunge med ostesauce er en fedtfattig opskrift på en dejlig fiskeret.
Den stegte fisk serveres med ostesauce og lækre aspargesbundter med
spegeskinke. I denne opskrift er brugt Schwarzwäld skinke, er en rå,
røget, udbenet skinke.
Ryges over fyrrenåle. Nåletræ og savsmuld fra Schwarzwäld er med til
at give skinken sin god smag. Med et meget lavt fedtindhold, masser af
vitaminer i B-gruppen (B1, B2,B6,B12) og masser af mineraler såsom
calcium, kalium, magnesium, fosfor, jern og protein.
Og så er den laktosefri.
Vi smager på sagerne.

Ingredienser.:(2 pers)
4 – 5 stk. rødtungefileter ca. 700g
3 spsk. Rugmel
Salt og peber
1 bundt grønne asparges
1 pk. Schwarzwäld skinke
1l vand
2 tsk. Groft salt
1 spsk. Smør
1 spsk. Mel
½ dl. Hvidvinseddike
1 stk. skalotteløg
2½ – 3 dl. Mælk/fløde
30 g parmesanost, friskrevet
1 tsk. Ribsgele
Salt og peber
500 g små kartofler
Start med at salte fisken med et godt drys salt

Saltes i 20 – 25 min, skylles i koldt vand og duppes tørre
Sæt en gryde over med 1 liter vand og 2 tsk. Groft salt.
Knæk det yderste af rodenden på aspargesene

Når vandet koger tilsættes aspargesene

Gryden trækkes fra varmen og aspargesene ligger i det
varme vand i 4 min
Kommes derefter i koldt vand med det samme

Tages op af vandet og drypper af og gerne på et stykke køkkenrulle
Pak aspargesene i bundter og vikle et stykke skinke om dem

Sæt en grillpande over god varme
Når panden er meget varm lægges asparges rullerne på
Vendes nogle gange, de skal lige have grillstriber

Og er klar til servering
Sæt kartoflerne over at koge i ca. 20 min
Imens laves ostesaucen
Pil skalotteløget snittes fint
Smelt smørret i en gryde
Sauter løgene ved middel varme, til de er klare
Tilsæt melet, pisk det godt sammen
Tilsæt vineddike, og lad det koge ind
Tilsæt mælk/fløde og skrue ned for varmen
Lad saucen småkoge for svag varme

Til den får en cremet konsistens
Rør parmesanost og ribsgele i saucen
Smag til med salt og peber
Rødtungefileterne.:
Bland rugmel med salt og peber

Vend rødfiskefileterne i melet
Varm en pande op til god varme
Tilsæt lidt smør/olie

Steg rødfiskefileterne gyldne 1 – 1½ min på hver side

Tag dem af panden og hold dem varme
Anretning.:
Ostesaucen fordeles midt på tallerkenen
Et par rødfiskefileter lægge ovenpå
Aspargesrullen lægges ved den ene side
Der rives lidt skal af citronen over fisken
Serveres med små kogte kartofler til.

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Rødtungefilet pandestegt med asparges og ostesauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar