Vi tager en tur til USA og besøger staten Idaho. Køkkenet byder på mange
spændende oplevelser. En af dem er Idaho-Ørred, det tilbereder vi så i
dag, foreller kan også bruges.
Over hele verden kan man hver weekend finde mænd og kvinder med
lange fiskestænger, med snører i floder og søer på fiskeri efter
ørreder/foreller. Ligesom laks er regnbueørred en favorit for
restaurantbesøgende.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. foreller a’ 300 g
3/4 dl. Mælk
65 g smør
2 spsk. Persille, hakket
2 spsk. Citronsaft
2 stk. citronbåde
25 g mandler, groft hakket og ristede
Kartofler.:
500 g kartofler, skrællet vægt
1 spsk. Smør
3/4 dl. Piskefløde
1 tsk. Salt
½ tsk. Peber
165 g skinke, i tern
65 g grøn peberfrugt, skåret i fine tern
2 spsk. Persille, hakket
Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i grove skiver
Kog kartoflerne i saltvand i en stor gryde indtil de er møre
Hæld vandet fra og pisk med elpiskeren
Tilsæt smør, fløde, salt og peber
Skær peberfrugten ud i små terninger og hak persillen
Rør skinke, peberfrugt og persille i
Læg det i en skål, server brandvarmt
Skyl og rens fisken, klip finnerne af, lad rygfinnen blive siddende
Salt fisken i 15 – 20 min
(Rygfinnen indikerer når fisken er stegt færdig, kan rygfinnen med
lethed trækkes ud, er fisken færdig.)
Skyld saltet af fisken under den holde hane
Vend fisken i mælk og vend den i mel tilsat salt og peber
Varm smørret på en stor pande
Sauter forellerne i smørret i 5 min på hver side
Læg fisken på varme tallerkener
Tilsæt persille, citronsaft og mandler til panden
Kog i 1 minut
Hæld saucen over fisken og server med det samme.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Idaho-Ørred Almandine med Idaho-Biarritzkartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar