• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Idaho-Ørred Almandine med Idaho-Biarritzkartofler

18. januar 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi tager en tur til USA og besøger staten Idaho. Køkkenet byder på mange
spændende oplevelser. En af dem er Idaho-Ørred, det tilbereder vi så i
dag, foreller kan også bruges.  

Over hele verden kan man hver weekend finde mænd og kvinder med
lange fiskestænger, med snører i floder og søer på fiskeri efter
ørreder/foreller. Ligesom laks er regnbueørred en favorit for
restaurantbesøgende.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. foreller a’ 300 g
3/4 dl. Mælk
65 g smør
2 spsk. Persille, hakket
2 spsk. Citronsaft
2 stk. citronbåde
25 g mandler, groft hakket og ristede
Kartofler.:
500 g kartofler, skrællet vægt
1 spsk. Smør
3/4 dl. Piskefløde
1 tsk. Salt
½ tsk. Peber
165 g skinke, i tern
65 g grøn peberfrugt, skåret i fine tern
2 spsk. Persille, hakket
Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i grove skiver

Kog kartoflerne i saltvand i en stor gryde indtil de er møre  
Hæld vandet fra og pisk med elpiskeren  
Tilsæt smør, fløde, salt og peber

Skær peberfrugten ud i små terninger og hak persillen

Rør skinke, peberfrugt og persille i
Læg det i en skål, server brandvarmt
Skyl og rens fisken, klip finnerne af, lad rygfinnen blive siddende  
Salt fisken i 15 – 20 min

(Rygfinnen indikerer når fisken er stegt færdig, kan rygfinnen med
lethed trækkes ud, er fisken færdig.)  
Skyld saltet af fisken under den holde hane  
Vend fisken i mælk og vend den i mel tilsat salt og peber

Varm smørret på en stor pande  

Sauter forellerne i smørret i 5 min på hver side

Læg fisken på varme tallerkener  
Tilsæt persille, citronsaft og mandler til panden  

Kog i 1 minut  
Hæld saucen over fisken og server med det samme.    

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Idaho-Ørred Almandine med Idaho-Biarritzkartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Idaho-Ørred Almandine med Idaho-Biarritzkartofler

Previous Post: « Stuvet hvidkål med medisterpølse
Next Post: Rødtunge pandestegt med grønne asparges skinke og ostesauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme