• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Paprikagryde med mørbrad, bacon og cocktail pølser

11. september 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Paprikagryde er en god gammeldaws middagsret fra en svunden tid,
kan sidestilles med mørbradgryden, men hvad enten det hedder paprika
eller mørbradgryde, så er det en herlig middagsret til at sætte på bordet.

køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
200g bacon i tern
200g cocktailpølser
2 stk. løg
1 stk. svinemørbrad ca. 550g
2 – 3 spsk. edelsüss paprika
1 stk. peberfrugt, rød
250g champignons
2 spsk. hvedemel
2 spsk. ketchup
2½ dl. fløde
2 spsk. olivenolie
2 dl. mælk
salt og peber
Start med at afpudse mørbraden og skær den i store tern

Løgene skrælles og hakkes
peberfrugten renses for kerner og skæres i tern

champignon renses og skæres i skiver (brug æggedeleren)
I en stor gryde ristes bacontern sprøde og gyldne

Når baconet næsten er færdigt, tilsættes cocktail pølserne

som steger med et par minutter, skal lige have lidt stegeskorpe
Tag det hel op af gryden og læg det på fedtsugende papir, stil til side
Brun løget i den resterende afsmeltet fedt fra baconet

er der ikke fedt nok, tilsættes lidt olie

Når løgene er klare, tilsættes mørbrad stykkerne, brunes godt
Tilsæt paprika i gryden og rør godt rundt

Tilsæt herefter peberfrugt og champignons, sauteres et par min
drys hvedemel i gryden og rør godt rundt
Kom hakkede tomater, ketchup, fløde og mælk i gryden
bring gryden i kog, lad retten simre i ca. 20 min.
så den tykner let og tilsæt de stegte bacontern og pølser
(gem evt. lidt bacontern til pynt)
Smag til med salt og peber, server med kogte ris, eller kartoffelmos
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Paprikagryde med mørbrad, bacon og cocktailpølser,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Skaftkoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus
Next Post: Plankebøf med kartoffelmos og bearnaise sauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme