• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grønkålsuppe

29. november 2014 by John Frøslev 4 kommentarer

Den kolde tid kommer snigende, blæsten hyler i trætoppene og gør det
endnu koldere. Så er det rart med en tallerken hot grønkålssuppe.  
Vi laver gammeldaws grønkålssuppe.

Ingredienser.:(2 – 3 pers til to dage)  
1½ kg svinebryst (svineskank)
1 stk medisterpølse
4 gulerødder
2 porre
¼ selleri
500 g grønkål, hakket og frossen
1½ dl byggryn, valsede
2 l svinebouillon (evnt vand + terning)
4 laurbærblade
selleri top
4 kartofler, skrællet
salt
peber
dijon sennep

Svinebrystet dækkes med bouillon eller vand og bringes i kog.  
Tilsæt 1½ dl byggryn, valsede (det tykner suppen lidt)  
Tilsæt porre toppen og en tsk salt.  
Kødet skal nu koge i ca 1 time, prøv om kødet er mørt.

Kartoflerne koges med de sidste 20 min og gulerod, selleri og porre koges
med de sidste 15 min. Læg medisterpølsen i suppen de sidste 10 min
Tag kødet op fra suppen når det er mørt, læg det lidt i pres og stil det koldt.
Tilsæt den frossen grønkål og kog i 3 min.

Server grønkålssuppen rygende varm, med koldt svinebrystet
skåret i skiver og en god klat sennep.

Dagens tallerken, Grønkålssuppe med koldt svinebryst, medisterpølse
og en god klat sennep. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe Tags: Grønkålsuppe

Previous Post: « Gryden med det hele perlebyg, rugbrød, rødbede og sennep
Next Post: Pebernødder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme