• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pebernødder

1. december 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Ingen jul uden pebernødder, denne lille undselige småkage som næsten
bliver væk, i vrimlen af bagværk, men som smager så fantastisk, at man
bliver ved med at proppe i munden så længe der er nogen.
Så der skal bruges mange.

Ingredienser:(145 stk)  
125 g smør
125 g sukker
1 æg
1 tsk natron
½ tsk ingefær, stødt
¾ tsk kardemomme, stødt
½ tsk kanel, stødt
1 knsp hvid peber, stødt
275 g hvedemel  
Sukker og smør piskes sammen, så det bliver luftigt  
Tilsæt ægget.  
Krydderierne og natron blandes i melet og æltes i sukker/æg blandingen

Dejen rulles ud i 1 – 1½ cm tykkelse og skæres i bidder i den størrelse
man nu ønsker, og trilles runde og giv dem
et lille tryk ovenpå med pegefingeren.  

Sættes på en bageplade med bagepapir og bages i
12 – 15 min 200 gr alm. ovn

Når pebernødderne er bagt, tages de ud af ovnen og køler af på en rist.

Dette er virkelig en meget sprød og lækker pebernød som alle vil kun li’

Dagens tallerken, julens sprøde pebernødder, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Pebernødder

Previous Post: « Grønkålsuppe
Next Post: Jægerschnitzel »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme