• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Nakkekoteletter Saltimbocca med æble og smørdampede spidskål med parmesan

22. april 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Saltimbocca er en italiensk kødret som regel lavet med kalvekød som
rulles om en skive skinke og salvie. “Saltimbocca alla romana” regnes
som en typisk ret for Rom og Lazio, men varianter findes også i andre
regioner, samt i Schweiz, Spanien og Grækenland.

Her bruger vi en nakkekotelet fra en dansk gris og serveres uden
sauce, kun med en lille smule sky fra dampning af kålen.

køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. nakkekoteletter
salt og peber
1 stk. æble
8 stk. salvieblade eller et drys tørret
8 skiver skinke
2 spsk. olivenolie
1 stk. spidskål
1 spsk. smør
2 spsk. Parmesan eller emmentaler, revet
1 bundt bredbladet persille evt. kruspersille

Start med at banke koteletterne lidt flade med kødhammeren

imellem to stykker plastik

Krydr begge sider med salt og peber

Skær æblet i tynde skiver og læg dem på kødet
læg 2 blade salvie eller et drys tørret, på hver kotelet og en
skive skinke øverst

Sæt den fast med et par tandstikker
Steg kødet med skinkesiden nedad i en varm pande med olie

ca. 3 min. på hver side

Del kålen i 4 både og læg dem i en sauterpande

Tilsæt smør i små stykker over kålen

Krydr med lidt salt og peber, kom låg på panden
Damp kålen i 10 min. ved middel varme
Lad låget blive på, så kålen damper i sin egen væde

Server med et drys parmesan/emmentaler og hakket persille
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Nakkekoteletter Saltimbocca med æble og spidskål,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John


Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Havregrynsvafler med avocado og pocheret æg
Next Post: Kylling nuggets med sur-sød sauce og sprøde grønsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme