
I slutningen af 1800 tallet så denne ret Pariserbøf, dagens lys og
var meget populær i 60/70erne, men er nu ligesom kommet lidt i
baggrunden. Pariserbøf er en bøf af hakket oksekød, formet over
et stykke hvidt brød og stegt i kort tid, hvorefter man tilføjer fyld
efter egen smag.
Mest populært er det, at komme en rå æggeblomme, hakkede syltede
rødbeder, hakkede rå løg, kapers, høvlet peberrod og pickles på.
Pariserbøffen er at finde på næsten alle traditionelle danske
restauranter og er også hverdagsspise, da den heller ikke er dyr at lave.
Det tager lidt længere tid end bøf med spejlæg, som måske er
den fortrukne ret i dag. Brug lidt længere tid på en Pariserbøf,
det vil du ikke fortryde.
Vi går til den i køkkenet

Ingredienser.:(2 pers)
400 g oksekød, hakket ca. 180 – 200 g pr bøf
2 skiver sandwichbrød/sigtebrød/toastbrød
2 stk. æggeblommer
1 stk. æggehvide
1 – 2 stk. rødløg
1 spsk. kapers
50 g rødbede, skåret i små tern
Salt og peber
2 – 4 stk. gulerødder, skåret i meget tynde skiver (mandolinen)
1 stk. hjertesalat
2 tsk. Kapers
Lidt olie/smør
Start med at pille løg og hak det meget fint
Hak kapers meget fint

Ælt farsen med, fint hakkede løg, kapers, æggehvide, salt og peber

Ælt det godt, og lad det trække i ca ½ time på køl

Form farsen til 2 pæne bøffer ca. 180 – 200 g pr. stk

Læg bøffen på en skive toastbrød, og tryk farsen godt fast på brødet
Sæt en pande over meget god varme
Tilsæt lidt smør til panden

Steg bøfferne på kødsiden først i 3 – 4 min
Vend dem og steg på brødsiden i et par min, til brødet er sprødt

Lav en lille skål med hakkede rødbeder, kapers,
fint hakkede løg og lidt revet peberrod.

Skræl gulerødderne og snit dem meget tynde med en
skarp kniv eller mandolinjernet
Nu er det tid til anretning
Læg et par blade af hjertesalaten på tallerkenen sammen med

De tynde skiver gulerod
Tag en stegt bøf og placer ovenpå salatbladene

Kom rødbede tern ovenpå bøffen med plads til ægget i midten
Kom hakket løg og kapers rundt om bøffen
Placer æggeblommen i midten af rødbederne.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Pariserbøf med rå æggeblomme, rødbeder, løg,
kapers og salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar