
I dag står den på hakkebøf fra Karolines køkken
Hakkebøffen er jo en rigtig gammel ret, men her i nye klæder
En skøn fornyelse af denne ret.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 – 3 pers)
500 g hakket oksekød
1 stk. æg
1 – 1½ spsk. Rasp
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
¼ tsk. sellerisalt
½ knust fed hvidløg
50 g smør
2 dl. Piskefløde
4 – 6 skiver ost Gouda
2 – 3 stk. tomater
Det hakkede oksekød æltes med

Æg, rasp, salt, peber, sellerisalt og hvidløg
Kødet formes til 4 – 6 hakkebøffer

Brunes og gennemsteges i smør på en pande

Ca. 5 min på hver side
Bøfferne anrettes i et ovnfast fad

Panden koges af med piskefløde

Hældes ved bøfferne

Hver bøf dækkes med en osteskive
Herover lægges en halv tomat med en buede side opad

Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik
Lige før bøfferne serveres gratineres de i ovnen

til osten smelter og let gylden ca. 10 min ved 250 gr.
Tilbehør:
Grøn salat med Peanutbutter dressing og flutes/kuvertbrød
Dressing:
2 spsk. Peanutbutter
1 – 1½ spsk. Citronsaft
1 spsk. Akaciehonning
1 dl. Kokosmælk
Salt og peber
Alle ingredienserne røres sammen og dryppes over
salaten lige før serveringen

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Bøf á la Karoline, salat med Peanutbutter
dressing og flute, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar