• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bov-Steak Amerikansk (ham-steak)

8. juli 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Bovsteak er en betegnelse for en udskæring af forpartiet,
typisk fra gris. Hele boven kan bruges som bovsteak med
og uden svær. Udskæringen skal bestilles, da de ikke altid
findes i køledisken i supermarked.  

Bovsteak kan tilberedes på mange måder, af særlig danske måder
kan nævnes: Grillet bovsteak enten marineret eller krydret med salt
og peber, stegt på panden eller i ovn, boven anvendes ofte til grisesylte.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(5 – 6 pers)  
1 skive fersk bovsteak med ben ca. 3 – 4 cm tyk
3 spsk. Olie
2 spsk. Kinesisk soja
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 dl. Bouillon eller vand
4 stk. kartofler, ret store
Snit bovskiven let i kanten (sværen) så danner den ikke
”skåle ”under stegningen

Pisk olie, soja, salt og peber sammen

Pensl bovskivens overflade med dressingen  
Læg stegen på en rist i bradepanden

Sæt bradepanden i ovnen ved god varme, 200 gr  
Lad bovskiven stege i 30 min

Vend den og pensl overfladen  
Lad den stege yderlige ca. 30 min.  
Pensl stegen hver ½ time, stegetid i alt ca. 1½ – 2 timer  
Tag stegen ud af ovnen og lad den trække i ca. 10 – 15 min.

Kog bradepanden af med lidt bouillon  
Skær bovstegen i skrå, ret tykke skiver  
Anret dem på et varmt fad  

Byd skysovsen til sammen med bagte kartofler eller  
Hasselback kartofler:  
Skrab eller skræl kartoflerne  
Stik en kødnål igennem kartoflen ca. 1 cm. Fra den ene side

Skær kartoflen i skiver ned til du rammer kødnålen
ca. 3 – 4 mm tykke. Læg dem i et ildfast fad, med en stribe
smør/flydende fedtstof, salt og peber

Bag i ovnen på 200 gr. ca. 1 time  
Skær tomaterne i halve og vend dem på en meget varm grill
eller grillpande 5 – 10 min  
Hasselback kartofler, stegte tomater og grøn salat

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Bov-Steak Amerikansk med hasselback
kartofler, stegt tomat, skysauce og grønsalat, Velbekomme.
Mange glade madhilsner                            
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Bov-steak Amerikansk (ham-steak)

Previous Post: « Stegt havkat med ærtepure, dampede nye gulerødder, nye kartofler med citronfløde
Next Post: Pariserbøf med rå æggeblomme evt. spejlæg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme